Αρχική / Blog / Red hair, don’t care!

Red hair, don’t care!

Πίσω στο blog
01/04/2022

Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Είναι ένα χρώμα, που δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά χρειάζεται εντατική φροντίδα, για να παραμείνει ζωντανό και έντονο. Πολλές γυναίκες το αποφεύγουν, καθώς φοβούνται για το αποτέλεσμα. Δε θα πρέπει να σας φοβίζει αυτό, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Παρακάτω θα δούμε τις πιο δημοφιλείς κόκκινες αποχρώσεις και πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε.

Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

  • Καστανοκόκκινες αποχρώσεις: 6 , 5.6
  • Ξανθοκόκκινες αποχρώσεις: 6 , 7.6 , 7.66 , 8.6 , 8.66
  • Κόκκινες βιολέ αποχρώσεις: 546 , 6.646
  • Χαλκινοκόκκινες αποχρώσεις: 643 , 6.64

Οι αποχρώσεις αυτές καλύπτουν εύκολα χάλκινες, μελί και ξανθές αποχρώσεις. Η αναλογία βαφής με οξυζενέ είναι 1 προς 1.5, δηλαδή 100ml βαφής + 150ml οξυζενέ. Αν το ποσοστό των λευκών τριχών ξεπερνάει το 25%, οι συγκεκριμένες αποχρώσεις συνδυάζονται με βασικά χρώματα, όπως το Νο5, Νο6, Νο7, Νο8, σε αναλογία με βάση  το ύψος τόνου, που θέλετε. Εφαρμόζετε τις εξής αναλογίες:

  • Σε ποσοστό λευκών 20% - 30%, 70ml απόχρωσης + 30ml βασικού χρώματος.
  • Σε ποσοστό λευκών 30% - 40%, 60ml απόχρωσης + 40ml βασικού χρώματος.
  • Σε ποσοστό λευκών 50% και πάνω, 50ml απόχρωσης + 50ml βασικού χρώματος.

Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερη ένταση στο χρώμα, μπορείτε να συνδυάσετε τις αποχρώσεις με τις ενισχυτικές κόκκινες βαφές Special Meches και πιο συγκεκριμένα με τα νούμερα 0.6 , 0.65 και 0.66.  Η αναλογία εξαρτάται από το πόσο έντονο θέλετε να είναι το χρώμα. Για παράδειγμα, αν το ποσοστό των λευκών τριχών είναι περίπου 30% - 40%, τότε για ένα έντονο κόκκινο χρώμα, μπορείτε να συνδυάσετε το Νο8.66 με βασική βαφή Νο8 και ενισχυτική βαφή Νο0.6.  Εάν το ποσοστό των λευκών δεν ξεπερνάει το 20%, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο την απόχρωση Νο8.66 με την ενισχυτική βαφή Νο0.6. Αν τα λευκά είναι 40% και πάνω, οι ενισχυτικές βαφές συνδυάζονται με όλα τα βασικά χρώματα, ανάλογα με το ύψος τόνου, που θα επιλέξετε.

  • Αν η βασική βαφή είναι από το Νο1 μέχρι το Νο4, τότε συνδυάζετε οξυζενέ 20ovol για επιτυχή κάλυψη των λευκών και σωστή τονικότητα βαφής.
  • Αν η βασική βαφή είναι από το Νο5 μέχρι το Νο8, τότε εφαρμόζετε:

Σε ποσοστό λευκών 40%, 60ml απόχρωσης + 40ml βασικού χρώματος.

Σε ποσοστό λευκών άνω του 50%, 50ml απόχρωση + 50ml βασικού χρώματος.

  • Αν η βασική βαφή είναι από Νο9 και Νο10, τότε εφαρμόζετε:

Σε ποσοστό λευκών 40%, 50ml απόχρωσης + 50ml βασικού χρώματος.
Σε ποσοστό λευκών άνω του 50%, 70ml απόχρωση + 30ml βασικού χρώματος.

Συνδυάστε με 20ovol οξυζενέ, για να παραμείνει στον ίδιο χρωματικό τόνο.

Συνδυάστε με 30ovol  οξυζενέ για άνοιγμα 2-3 τόνους.

 

Περιποίηση και διατήρηση χρώματος

Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι ένα δύσκολο χρώμα, καθώς, χάνει τη λάμψη του πολύ γρήγορα. Για τον λόγο αυτόν απαιτεί εντατική περιποίηση και φροντίδα.

  1. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα, όπως σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και μάσκες χρώματος για κόκκινα μαλλιά.
  2. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο και προσπαθήστε να μη λούζεστε με καυτό νερό.
  3. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για πολλές ώρες. Εφαρμόστε ένα ειδικό αντηλιακό μαλλιών ή φορέστε ένα καπέλο.
  4. Αποφύγετε τη καθημερινή χρήση θερμικών εργαλείων (πιστολάκι, ισιωτική κλπ.), ώστε να μην ταλαιπωρείται περισσότερο η τρίχα σας.

 

Προμηθευτείτε την ιδανική κόκκινη απόχρωση από τα φυσικά καταστήματα και το Eshop της Christian Artesio και απογειώστε την εμφάνιση σας!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.