Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις https://christianartesio.gr/

 

1. Γενικά

 

 1. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις ισχύουν για όλες τις συμβάσεις, παραδόσεις και λοιπές υπηρεσίες της εταιρείας: CHRISTIAN ARTESIO Μον. ΙΚΕ, ΑΦΜ: 801476352, Αρ.ΓΕΜΗ: 157627419000, 4ο χλμ Δράμας-Καβάλας, 66100,Δράμα,Ελλάδα (εφεξής "πωλητής"), στους πελάτες του σχετικά με την πώληση προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος στο christianartesio.gr καθώς και σε όλους τους υποτομείς τομέα. Οι αποκλίνουσες διατάξεις των πελατών δεν ισχύουν, εκτός εάν ο πωλητής το επιβεβαίωσε ρητά εγγράφως.
 2. Οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ του πωλητή και του πελάτη διέπονται από το δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για τους καταναλωτές, αυτή η επιλογή δικαίου εφαρμόζεται μόνο στο μέτρο που η χορηγούμενη προστασία δεν αποσύρεται από υποχρεωτικές διατάξεις του δικαίου του κράτους στο οποίο ο καταναλωτής έχει τη συνήθη διαμονή του. Η ισχύς του νόμου περί πωλήσεων των Ηνωμένων Εθνών αποκλείεται.
 3. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, οι συμφωνίες που συνάπτονται με τον πελάτη (συμπεριλαμβανομένων των παρεπόμενων συμφωνιών, προσθηκών και αλλαγών) έχουν πάντοτε προτεραιότητα έναντι αυτών των όρων και προϋποθέσεων.
 4. Η γλώσσα της σύμβασης είναι η ελληνική. Το έγκυρο κείμενο είναι αυτό που είναι γραμμένο στη ελληνική γλώσσα. Τα άλλα κείμενα γλώσσας είναι μόνο για ενημέρωση.
 5.  Ο πελάτης μπορεί να δει και να εκτυπώσει την περίληψη των παραγγελιών καθώς και τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις. Παρεμπιπτόντως, το κείμενο της σύμβασης αποθηκεύεται από τον πωλητή μετά τη σύναψη της σύμβασης και διαγράφεται το αργότερο μετά την εκπνοή οποιωνδήποτε νόμιμων απαιτήσεων αποθήκευσης, αλλά δεν είναι προσβάσιμο στον πελάτη.
 6. Οι πελάτες που είναι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εναλλακτική λύση διαφορών. Ο ακόλουθος σύνδεσμος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (γνωστός και ως πλατφόρμα OS) περιέχει πληροφορίες σχετικά με την επίλυση online διαφορών και χρησιμεύει ως το μοναδικό σημείο επαφής για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν από συμβάσεις πώλησης μέσω διαδικτύου:  http://ec.europa.eu/consumers/odr.

 

2. Περιεχόμενο της σύμβασης και σύναψη της σύμβασης

 

 1. Ο πωλητής προσφέρει στο ηλεκτρονικό κατάστημα christianartesio.gr διάφορα νέα προϊόντα (κυρίως καλλυντικά, μακιγιάζ, κομμωτική και νυχιών) για πώληση. Οι προσφορές του πωλητή απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες στην Ελλάδα.
 2. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα, το συμβόλαιο αγοράς γίνεται μέσω της αποδοχής της παραγγελίας του πελάτη από τον πωλητή. Τα προνόμια τιμολόγησης στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν αποτελούν προσφορά με τη νόμιμη έννοια. Πριν δεσμευτεί η παραγγελία της, κάνοντας κλικ στο κουμπί "buy" ο πελάτης μπορεί να διορθώσει όλες τις εισόδους συνεχώς χρησιμοποιώντας τις συνήθεις λειτουργίες πληκτρολογίου και ποντικιού. Επιπλέον, όλες οι καταχωρίσεις πριν από τη δεσμευτική υποβολή της παραγγελίας εμφανίζονται και πάλι σε ένα παράθυρο επιβεβαίωσης και μπορούν επίσης να διορθωθούν εκεί με τη συνήθη λειτουργία του πληκτρολογίου και του ποντικιού ή, ενδεχομένως, της οθόνης αφής. Ο πωλητής δικαιούται να αποδεχθεί την προσφορά που περιέχεται στην παραγγελία εντός 2 εργάσιμων ημερών στέλνοντας επιβεβαίωση παραγγελίας. Η παραλαβή και αποδοχή της παραγγελίας θα επιβεβαιωθεί στον πελάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 3. Με την κοινοποίηση της σύναψης της σύμβασης, ο πελάτης λαμβάνει το κείμενο της σύμβασης και τους παρόντες γενικούς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και την πολιτική ακύρωσης.

Ένας πελάτης έχει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει από τον πωλητή ένα συγκεκριμένο στοιχείο μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ, επιστολής ή μηνύματος μέσω του Instagram ή του Facebook. Μετά την παραλαβή αυτού του αιτήματος, ο πωλητής θα υποβάλει προσφορά στον πελάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο πωλητής δεσμεύεται στην προσφορά για 1 εβδομάδα μετά την παράδοση. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να συμφωνηθεί μεγαλύτερος χρόνος σύνδεσης. Μια σύμβαση συνάπτεται μόνο όταν ο πελάτης αποδέχεται αυτή την προσφορά.

 

3. Τιμές, φόρος επί των πωλήσεων και πληρωμή

 

 1. Οι τιμές που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα ισχύουν. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν τον νόμιμο φόρο επί των πωλήσεων.
 2. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής και συσκευασίας, τα οποία ανακοινώνονται στον πελάτη πριν από την υποβολή της παραγγελίας ή της προσφοράς. Τα έξοδα αποστολής είναι 2,0 € μέχρι την αξία παραγγελίας 30,00 €, πάνω από 30,00 € δεν έχουν έξοδα αποστολής.
 3. Η παράδοση του πελάτη από τον πωλητή πραγματοποιείται μετά από προκαταβολή μέσω τραπεζικής μεταφοράς, πληρωμής μέσω PayPal ,πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολής.
 4. Με τη μέθοδο πληρωμής "PayPal" η πληρωμή γίνεται από την υπηρεσία πληρωμών PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τους όρους χρήσης του PayPal, που διατίθενται στη διεύθυνση https://www.paypal.com/el/webapps/mpp/ua/useragreement-full.

5.Εάν ο πελάτης επιλέξει την προκαταβολή με τραπεζικό έμβασμα, η πληρωμή πρέπει να γίνει το αργότερο 1 εβδομάδα μετά τη σύναψη της σύμβασης

6.Εάν ο πελάτης αθετήσει τις υποχρεώσεις πληρωμής του, ο πωλητής μπορεί να απαιτήσει αποζημίωση σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις.

7.Ο πωλητής θα εκδίδει πάντα τιμολόγιο στον πελάτη, ο οποίος θα του παραδοθεί κατά την παράδοση των αγαθών ή θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

8.Η χρέωση της αντικαταβολής είναι 1,90€ για παραγγελίες έως 59€. Για παραγγελίες άνω των 59€ η αντικαταβολή είναι δωρεάν.

 

4. Παράδοση και μεταφορά κινδύνου

 

1.Τα παραγγελθέντα αγαθά, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη σύμβαση, παραδίδονται στη διεύθυνση που καθορίζει ο πελάτης. Η παράδοση γίνεται αποκλειστικά σε διευθύνσεις στις χώρες που ορίζονται στην παράγραφο 2 (1) αυτών των ΓΠΟ. Η παράδοση είναι από την αποθήκη του πωλητή.
2.Η διαθεσιμότητα των μεμονωμένων προϊόντων αναφέρεται στις περιγραφές των άρθρων. Για τα εμπορεύματα σε απόθεμα, ο χρόνος παράδοσης, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην περιγραφή του στοιχείου, είναι 3 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή της πληρωμής.
3.Ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να διαλύσει την υποχρέωση εκπλήρωσης της σύμβασης εάν τα αγαθά πρόκειται να παραδοθούν από προμηθευτή την ημέρα της παράδοσης και η παράδοση παραλείπεται πλήρως ή εν μέρει. Αυτή η κράτηση μόνος-εφοδιασμού ισχύει μόνο εάν ο πωλητής δεν είναι υπεύθυνος για την μη παράδοση. Ο πωλητής δεν είναι υπεύθυνος για την απουσία της υπηρεσίας εάν μια επονομαζόμενη συναφής συναλλαγή αντιστάθμισης έχει συναφθεί εγκαίρως με τον προμηθευτή για την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων. Αν τα αγαθά δεν παραδοθούν, ο πωλητής θα ενημερώσει αμέσως τον πελάτη για το γεγονός αυτό και θα επιστρέψει μια ήδη καταβληθείσα τιμή αγοράς και έξοδα αποστολής.

4.Ο πωλητής διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μερική παράδοση, αν αυτό φαίνεται ωφέλιμο για ταχεία διευθέτηση και η παράδοση μέρους για τον πελάτη δεν είναι εξαιρετικά απαράδεκτη. Οι επιπλέον δαπάνες που προκύπτουν από μερικές παραδόσεις δεν θα χρεώνονται στον πελάτη.
5.Ο κίνδυνος τυχαίας απώλειας και τυχαίας αλλοίωσης των προϊόντων μεταφέρεται στον πελάτη το αργότερο με την παράδοση. Εάν ο πελάτης είναι επιχειρηματίας, ο κίνδυνος τυχαίας απώλειας και τυχαίας αλλοίωσης των εμπορευμάτων, καθώς και ο κίνδυνος καθυστέρησης, μεταβιβάζονται στον μεταφορέα, τον μεταφορέα ή το πρόσωπο που έχει οριστεί για τη διεξαγωγή της μεταφοράς.

 

5. Διατήρηση της κυριότητας, δικαιώματα διατήρησης

 

1.Τα παραδοθέντα εμπορεύματα παραμένουν στην ιδιοκτησία του πωλητή μέχρις ότου εκπληρωθούν όλες οι απαιτήσεις βάσει της σύμβασης. Σε περίπτωση που ο πελάτης είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, δημόσια ιδιόκτητη περιουσία ή επιχειρηματίας κατά την άσκηση της εμπορικής ή ανεξάρτητης επαγγελματικής του δραστηριότητας, πέραν της τρέχουσας επιχειρηματικής σχέσης μέχρι την εκκαθάριση όλων των αξιώσεων που σχετίζονται με τον πωλητή να δικαιούται τη σύμβαση.

2.Ο πελάτης δικαιούται να συμψηφίσει δικαιώματα μόνο αν οι ανταγωγές του έχουν νομίμως διαπιστωθεί, δεν αμφισβητούνται ή έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Σε περίπτωση ελαττωμάτων στην παράδοση, οι ανταγωγές του πελάτη παραμένουν ανεπηρέαστες, ιδίως το δικαίωμά του να διατηρεί μέρος της τιμής αγοράς που είναι λογικό σε σχέση με το ελάττωμα. Επιπλέον, ο πελάτης δικαιούται να ασκήσει δικαίωμα διατήρησης, εφόσον η ανταγωγή του βασίζεται στην ίδια συμβατική σχέση.

 

6. Εγγύηση και ευθύνη

 

1.Για υλικές και νομικές ατέλειες, ο πωλητής ευθύνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
2.Εκτός από την ευθύνη για υλικές και νομικές πλημμέλειες, ο πωλητής ευθύνεται χωρίς περιορισμό, εφόσον η αιτία της ζημίας βασίζεται σε πρόθεση ή βαριά αμέλεια. Είναι υπεύθυνος και για την ελαφρώς αμελή παραβίαση ουσιωδών υποχρεώσεων (υποχρεώσεις των οποίων η παραβίαση θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του σκοπού της σύμβασης) καθώς και για παραβίαση των βασικών υποχρεώσεων (καθήκοντα των οποίων η εκπλήρωση καθιστά την εκτέλεση της σύμβασης πρώτα και τη συμμόρφωση της οποίας ο πελάτης εμπιστεύεται τακτικά) , αλλά μόνο για τις προβλέψιμες, συμβατικές ζημιές. Ο πωλητής δεν ευθύνεται για ελαφρώς αμελητέες παραβιάσεις δασμών εκτός εκείνων που αναφέρονται παραπάνω.

3.Οι περιορισμοί ευθύνης της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν σε περίπτωση βλάβης της ζωής, του άκρου ή της υγείας, για ένα ελάττωμα μετά την ανάληψη εγγύησης για την κατάσταση του προϊόντος και για ελαττώματα που έχουν αποκαλυφθεί με δόλιο τρόπο. Η ευθύνη βάσει του Νόμου περί Ευθύνης για τα Προϊόντα παραμένει ανεπηρέαστη.
4.Εάν η ευθύνη του πωλητή αποκλείεται ή περιορίζεται, αυτό ισχύει και για την προσωπική ευθύνη των υπαλλήλων, αντιπροσώπων και αντιπροσώπων του.

 

7. Προσοχή στη ζημία από τη μεταφορά

 

1.Σε περίπτωση παράδοσης αγαθών με προφανή ζημιά στη συσκευασία ή στο περιεχόμενο, ο πελάτης, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα εγγύησης, παραπονιέται αμέσως στην υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων και επικοινωνεί αμέσως με τον πωλητή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (φαξ / ταχυδρομείο) Αυτό μπορεί να προστατεύσει οποιαδήποτε δικαιώματα στην υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων / εμπορευμάτων.
2.Κρυφά ελαττώματα, εάν ο πελάτης ο πωλητής - επίσης με την επιφύλαξη τυχόν δικαιωμάτων εγγύησης - υποβάλει έκθεση μετά την ανακάλυψη, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν σεβαστά οι εγγυήσεις έναντι τρίτων

3. Αν κατά την παραλαβή αντιληφθείτε ότι η κατάσταση του δέματος σας είναι μη αποδεκτή (χτυπημένη, κατεστραμμένη) παρακαλούμε να μην παραλάβετε την παραγγελία σας. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής: αποστολή του δέματος πίσω στην εταιρεία Christian Artesio με την συνεργαζόμενη courier με δικά της έξοδα, γίνεται ο έλεγχος των προϊόντων και σας αποστέλλεται ξανά η ίδια παραγγελία με έξοδα του αποστολέα.

 

8. Πνευματικά δικαιώματα

 

1.Ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματος, ιδίως οι φωτογραφίες και οι περιγραφές του προϊόντος, προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ή να μιμηθούν χωρίς ρητή γραπτή άδεια.

 

9. Απόρρητο

 

Ο πωλητής συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου του και τις νόμιμες διατάξεις για την προστασία των δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση christianartesio.gr