Αρχική / Blog / 6 βήματα, που πρέπει να ακολουθήσεις για ένα σωστό & ολοκληρωμένο manicure

6 βήματα, που πρέπει να ακολουθήσεις για ένα σωστό & ολοκληρωμένο manicure

Πίσω στο blog
18/11/2021
Διαδικασία σωστού και ολοκληρωμένου μανικιούρ blog post

Τα περιποιημένα άκρα είναι αυτό, που αποζητά κάθε γυναίκα, που προσέχει την εμφάνιση της, καθώς χαρίζουν την απαραίτητη κομψότητα. Όταν αναφερόμαστε στην περιποίηση των άκρων ή αλλιώς “manicure-pedicure”, δεν εννοούμε μόνο το χρώμα και το σχήμα, που θα δώσουμε στα νύχια μας. Η περιποίηση ξεκινάει από την προετοιμασία του φυσικού νυχιού και της γύρω περιοχής, πριν την εφαρμογή του χρώματος και φυσικά δε σταματάει εκεί. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω βήμα-βήμα τη σωστή φροντίδα των άνω άκρων, που πρέπει να ακολουθήσετε, για να έχετε όχι μόνο όμορφα αλλά και υγιή νύχια.

Βήμα 1ο:

Αρχικά, αυτό, που πρέπει να κάνετε, είναι να αφαιρέσετε από τα νύχια σας το προηγούμενο βερνίκι, είτε αυτό είναι απλό μανό, είτε ημιμόνιμο, είτε gel κλπ. Αφού το αφαιρέσετε, με την ανάλογη διαδικασία σε κάθε περίπτωση, πάρτε μια λίμα και δώστε στα νύχια σας, το επιθυμητό σχήμα.

Βήμα 2ο:

Έπειτα, γεμίστε με χλιαρό νερό ένα μπολ μανικιούρ και βυθίστε τα δάχτυλα σας για περίπου 4 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν τα νύχια σας και η γύρω περιοχή τους. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου, για τη θρέψη των νυχιών. Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά εύθραυστα και δε θέλετε να μαλακώσουν περισσότερο στο νερό, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Βήμα 3ο:

Το επόμενο βήμα είναι να «καθαρίσετε» την περιοχή των επωνυχίων από τα περίφημα πετσάκια. Αν βυθίσετε τα δάχτυλα σας στο νερό η διαδικασία αυτή θα είναι ακόμα πιο εύκολη, καθώς τα πετσάκια θα μαλακώσουν και θα ανασηκώνονται ευκολότερα. Όμως μην ανησυχείτε έχουμε τη λύση και για εσάς, που έχετε εύθραυστα νύχια και δε θέλετε να τα μουλιάσετε στο νερό. Χρησιμοποιήστε το cuticle remover στην περιοχή των επωνυχίων και τα πετσάκια σας θα ανασηκωθούν.

Βήμα 4ο:

Στη συνέχεια πάρτε ένα pusher ή ένα ξυλάκι μανικιούρ και σπρώξτε τα επωνύχια προς τα πάνω, ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια του νυχιού σας. Τώρα μπορείτε να κόψετε με ένα πενσάκι τα πετσάκια, που προεξέχουν. Έπειτα, πάρτε ένα buffer, και λειάνετε την ονυχαία πλάκα, ώστε αργότερα να απλωθεί ομοιόμορφα το βερνίκι. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο καθαρισμού, για να απομακρύνετε τη σκόνη, που δημιουργήθηκε.

Βήμα 5ο:

Και ήρθε η στιγμή, που όλοι περιμέναμε, η εφαρμογή του βερνικιού. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνετε, είναι να απλώσετε στην επιφάνεια του νυχιού το λεγόμενο primer, το οποίο θα το αφυδατώσει και θα αφαιρέσει όλη τη λιπαρότητα του, ώστε να μπορέσουν να συγκολληθούν καλύτερα και ομοιόμορφα οι επόμενες στρώσεις. Μετά το primer, εφαρμόστε αρχικά μια βάση, το χρώμα της επιλογής σας και τέλος ένα γυαλιστικό.

Βήμα 6ο:

Και φτάσαμε στο τελικό βήμα, που αφορά στην ενυδάτωση των επωνυχίων και των χεριών γενικότερα. Προσφέρετε λοιπόν την απαραίτητη ενυδάτωση στα επωνύχια σας με ένα λαδάκι και στα χέρια σας με μια κρέμα βαθιάς θρέψης.

Δείτε παρακάτω συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα, που θα χρειαστείτε:

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας