Αρχική / Blog / 8+1 Πινέλα για τo τέλειο μακιγιάζ

8+1 Πινέλα για τo τέλειο μακιγιάζ

Πίσω στο blog
04/05/2022
Πινέλα μακιγιάζ Christian Artesio για το τέλειο makeup blog post

Για να δημιουργήσουμε ένα σωστό, επαγγελματικό μακιγιάζ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία και πιο συγκεκριμένα τα κατάλληλα πινέλα μακιγιάζ. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα είδη πινέλων και το καθένα έχει τη δική του μοναδική χρήση. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πινέλα, που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά και θα μάθουμε την ακριβή τους χρήση.

Πινέλο Foundation

Το πινέλο foundation ή αλλιώς πινέλο βάσης είναι ιδανικό για την εφαρμογή του makeup. Επιλέξτε ένα πινέλο με συνθετική τρίχα, καθώς οι συνθετικές τρίχες δεν απορροφούν το υγρό υλικό και το εφαρμόζουν καλύτερα. Το σχήμα του είναι συνήθως στρογγυλεμένο ή πλακέ και οι τρίχες στις άκρες του είναι λευκές.

Πινέλο Πούδρας

Το πινέλο πούδρας αποτελείται από πυκνές, μαλακές και ανάλαφρες τρίχες, που βοηθούν στην απόλυτη κάλυψη. Το σχήμα του είναι στρογγυλεμένο. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Όσο μεγαλύτερο είναι ένα πινέλο πούδρας, τόσο το καλύτερο, καθώς θα προσφέρει στο μακιγιάζ σας ένα άψογο φινίρισμα.

Το πινέλο “Kabuki” είναι επίσης ιδανικό για την εφαρμογή πούδρας, καθώς είναι πλούσιο, με πυκνές τρίχες. Τα πινέλα “Kabuki” χρησιμοποιούνται γενικότερα, για να απλώσουν στο πρόσωπο οποιοδήποτε προϊόν σε σκόνη, όπως ρουζ, πούδρα, highlighter.

Πινέλο Ρουζ

Το πινέλο ρουζ είναι ένα πινέλο με απαλές τρίχες και στρογγυλεμένες άκρες. Για την τέλεια εφαρμογή του ρουζ στα ζυγωματικά του προσώπου, το πινέλο πρέπει να είναι φαρδύ και σχετικά μεγάλου μεγέθους. Παρόλα αυτά, το συναντάμε σε διάφορα μεγέθη. Για την εφαρμογή του ρουζ προτείνεται και το πινέλο Kabuki.

Πινέλο Concealer

Το πινέλο concealer αποτελείται από απαλές, κοντές τρίχες. Είναι ιδανικό για την εφαρμογή του κονσίλερ κάτω από την περιοχή των ματιών, καθώς και για την κάλυψη μικρών σημαδιών του προσώπου, όπως σπυράκια και κοκκινίλες.

Πινέλο Σκιάς

Υπάρχουν δύο είδη πινέλων για την εφαρμογή της σκιάς στα μάτια. Το ένα είδος είναι με σφουγγαράκια και το άλλο με τρίχες. Επιλέξτε το πινέλο με σφουγγαράκια, αν θέλετε να δώσετε ένα έντονο χρωματικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το πινέλο με τρίχες, για να δώσετε ένα πιο απαλό χρωματικό αποτέλεσμα. 

Το πινέλο blending σκιάς αποτελείται από μακριές, απαλές, εύκαμπτες τρίχες και είναι ιδανικό για την εφαρμογή και την ανάμειξη των σκιών, ιδίως στο περίγραμμα των ματιών. Ειδικότερα, χρησιμοποιείται για το σβήσιμο της μιας σκιάς μέσα στην άλλη.

Πινέλο Φρυδιών

Το πινέλο φρυδιών είναι ένα πινέλο με επικλινή άκρη ακριβείας, που εξασφαλίζει την ακριβή εφαρμογή της σκιάς. Αποτελείται από κοντές και σφιχτές τρίχες. Χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό των φρυδιών, καθώς και για το γέμισμα των κενών.

Το πινέλο φρυδιών 2 σε 1 εκτός από την εφαρμογή της σκιάς στα φρύδια, είναι κατάλληλο και για το χτένισμα τους. Από την μια πλευρά αποτελείται από το πινέλο με επικλινή άκρη και από την άλλη από ένα βουρτσάκι. Χρησιμοποιώντας το βουρτσάκι μπορείτε να χτενίσετε και να δώσετε μια κατεύθυνση στις τρίχες των φρυδιών σας. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες σας.

Πινέλο Eyeliner

Το πινέλο για την εφαρμογή του eyeliner στα μάτια είναι αρκετά λεπτό, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε εύκολα τις γραμμές. Χάρη στο γωνιακό του άκρο, σας επιτρέπει να το πιάνετε με τρόπο πρακτικό, ώστε νε ελέγχετε τις κινήσεις σας.

Πινέλο Χειλιών

Το πινέλο χειλιών είναι ιδανικό για να δώσετε σχήμα στα χείλη σας και χρώμα. Είναι κατασκευασμένο, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα και με ακρίβεια να κάνετε το περίγραμμα των χειλιών σας. Επιπλέον, με ένα πινέλο χειλιών έχετε τη δυνατότητα να αναμείξετε χρώματα πάνω στα χείλη σας ή ακόμα και να δώσετε διαφορετική τονικότητα του ίδιου χρώματος.

Πινέλο Contouring

Με το πινέλο contouring τονίστε τα σημεία, που θέλετε στο πρόσωπο σας. Το ιδιαίτερο λοξό του σχήμα, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε φωτοσκιάσεις στα ζυγωματικά, στους κροτάφους και κάτω από το πηγούνι σας. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αγκαλιάζει κάθε γωνία του προσώπου σας.

 

Εμπλουτίστε λοιπόν το μπουντουάρ σας με τα κατάλληλα πινέλα και απογειώστε το μακιγιάζ σας!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.