Αρχική / Blog / Αποτρίχωση με κερί: Τύποι κεριών

Αποτρίχωση με κερί: Τύποι κεριών

Πίσω στο blog
20/03/2023
Αποτρίχωση με κερί: Τύποι κεριών

Ένα ζήτημα, που απασχολεί διαρκώς τον γυναικείο πληθυσμό είναι η αποτρίχωση. Πολλές γυναίκες, προκειμένου να απαλλαχθούν από τις ανεπιθύμητες τρίχες στο σώμα ή το πρόσωπο, καταφεύγουν σε μεθόδους αποτρίχωσης. Οι μέθοδοι αποτρίχωσης είναι: το ξυραφάκι, οι αποτριχωτικές μηχανές, οι αποτριχωτικές κρέμες, το λέιζερ, η φωτόλυση, το κερί.
Ποια μέθοδος όμως είναι η καλύτερη για εσάς;
Στο σημερινό blog post θα μιλήσουμε για την αποτρίχωση με κερί, η οποία αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο με διάρκεια και τους τύπους των κεριών. 

Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί την πιο οικονομική, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα της κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή ανάπτυξη και επανεμφάνιση της. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου 2-3 εβδομάδες και οι θύλακες των τριχών αποδυναμώνονται. Το δέρμα, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, παραμένει λείο και απαλό. Επιπλέον, είναι μία μέθοδος, που μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα. Το μόνο μειονέκτημα της είναι ίσως ο πόνος, που μπορεί να νιώσετε κατά το τράβηγμα του κεριού για μερικά δευτερόλεπτα. Όμως πλέον, χάρη στην εξελιγμένη σύνθεση των κεριών αποτρίχωσης, η αίσθηση του πόνου έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα η αποτρίχωση να μετατρέπεται σε μια ανώδυνη, απολαυστική διαδικασία περιποίησης.

Στην αγορά υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κεριών, το κρύο κερί και το ζεστό.

Κρύο Κερί
Το κρύο κερί έχει συνήθως τη μορφή πάστας ή τζελ και είναι έτοιμο σε ταινίες. Εφαρμόζεται, χωρίς να ζεσταθεί. Προτείνεται, πριν την εφαρμογή του, να ζεσταθεί ελαφρώς με τα χέρια. Το συγκεκριμένο είδος κεριού δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο το ζεστό κερί, καθώς δεν προσκολλάται εύκολα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Παρόλα αυτά, αποτελεί μια γρήγορη λύση αποτρίχωσης.

Ζεστό Κερί
Από την άλλη μεριά, το ζεστό κερί, θερμαίνεται σε κεριέρα και εφαρμόζεται λιωμένο πάνω στην επιδερμίδα. Εφαρμόζεται με ρολέτα ή σπάτουλα και αφαιρείται με το χέρι ή με ταινία, ανάλογα το είδος του κεριού. Είναι αποτελεσματικό, καθώς λόγω της θερμότητας ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και η αποτρίχωση γίνεται πιο ανώδυνη. Επιπλέον, το ζεστό κερί διακρίνεται σε δύο είδη κεριών, το σκληρό και το μαλακό.

Σκληρό Κερί
Το σκληρό κερί, είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και τα ευαίσθητα σημεία, καθώς προσκολλάται στις τρίχες και όχι στο δέρμα. Είναι κατάλληλο για μικρές περιοχές, όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και το πρόσωπο. Το σκληρό κερί θερμαίνεται σε κεριέρα και αφού λιώσει, εφαρμόζεται με σπάτουλα στην επιδερμίδα. Δε χρειάζονται αποτριχωτικές ταινίες, καθώς μετά την εφαρμογή, το κερί σκληραίνει και τραβιέται με το χέρι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η σύσταση του συνήθως είναι παχύρευστη. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το σκληρό κερί προσφέρει μια ανώδυνη θεραπεία αποτρίχωσης, καθώς μαλακώνει τους θύλακες της τρίχας και ανοίγει τους πόρους του δέρματος.

Μαλακό Κερί
Αντιθέτως, το μαλακό κερί, προσκολλάται στις τρίχες, καθώς και στο δέρμα. Αφού ζεσταθεί σε κεριέρα, εφαρμόζεται με σπάτουλα στο δέρμα και αφαιρείται απευθείας με χαρτί αποτρίχωσης. Τα ζεστά κεριά κυκλοφορούν σε: ρολέτες, ταψάκια, δοχεία, ροδέλες και σταγόνες. Τα κεριά σε ρολέτες ζεσταίνονται σε ειδικές κεριέρες, οι οποίες λιώνουν το κερί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αφού λιώσει, το κερί επαλείφετε με τη ρολέτα την περιοχή, που σας ενδιαφέρει και με μια ταινία αποτρίχωσης τραβάτε απότομα προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Τα υπόλοιπα είδη κεριών ζεσταίνονται σε διαφορετικού είδους κεριέρες. Εάν θέλετε να λιώσετε κεριά σε ροδέλες ή σταγόνες, φροντίστε να υπάρχει έξτρα εσωτερικό σκεύος μέσα στην κεριέρα, ώστε να τοποθετηθούν εκεί. Τα μαλακά κεριά είναι ιδανικά για τις περιοχές μεγάλης επιφάνειας, όπως πόδια, χέρια, πλάτη κλπ.

Το κάθε κερί διαφέρει ως προς τη σύσταση του. Σήμερα θα συναντήσετε στην αγορά μεγάλη ποικιλία κεριών, με διαφορετικά αρώματα, χρώματα και υφές. Υπάρχουν κρυσταλλικά- διάφανα κεριά και κρεμμώδη- αδιάφανα κεριά. Εάν επιθυμείτε μια ανώδυνη αποτρίχωση, προτιμήστε τα κεριά, που είναι κρεμμώδη, παχύρευστα και έχουν ως βάση το διοξείδιο του τιτανίου. Τα συγκεκριμένα κεριά έχουν αυξημένη ικανότητα προσκόλλησης και είναι ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, τις κοντές και σκληρές τρίχες. Αντιθέτως, τα κρυσταλλικά κεριά έχουν μεγαλύτερη δύναμη προσκόλλησης και είναι ιδανικά για τις κανονικές επιδερμίδες.

 

Όποιο κερί κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουροι, πως θα σας ανταμείψει, καθώς η αποτρίχωση με κερί προσφέρει βελούδινο αποτέλεσμα με διάρκεια!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.