Αρχική / Blog / DIY: Σπιτικές μάσκες προσώπου

DIY: Σπιτικές μάσκες προσώπου

Πίσω στο blog
19/07/2022
Σπιτικές μάσκες προσώπου blog post

Λαμπερό, νεανικό, υγιές πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και σημάδια; Το μυστικό είναι η καθημερινή φροντίδα και περιποίηση του δέρματος. Καθαρίστε και ενυδατώστε καθημερινά την επιδερμίδα σας με τα κατάλληλα προϊόντα. Πέρα από τα προϊόντα του εμπορίου, όπως καθαριστικά σαπούνια, σκράμπ,  κρέμες, μάσκες, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σπιτικά προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας χειροποίητες μάσκες προσώπου, πλούσιες σε φυτικά συστατικά και βιταμίνες, ιδανικές για την θρέψη και την ανανέωση της επιδερμίδας σας. Παρακάτω θα δούμε κάποιες συνταγές για χειροποίητες μάσκες προσώπου με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. 

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας και να πάρετε τα κατάλληλα «εργαλεία» στα χέρια σας. Αρχικά, φορέστε μια κορδέλα αισθητικής στο κεφάλι, ώστε τα μαλλιά σας να τραβηχτούν προς τα πίσω. Στη συνέχεια, απομακρύνετε τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας με ένα σφουγγαράκι ντεμακιγιάζ και το νερό καθαρισμού Micellar. Έπειτα, πάρτε ένα μπολ, για να αναμείξετε τα συστατικά της μάσκας σας και ένα πινέλο προσώπου για να την εφαρμόσετε. Για την αφαίρεση της μάσκας θα χρειαστείτε μια πετσέτα ντεμακιγιάζ.

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και συχνά ξεφλουδίζεται, αυτή η μάσκα είναι η ιδανικότερη, καθώς θα προσφέρει πλήρη ενυδάτωση και βελούδινη υφή στην επιδερμίδα σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού απλό γιαούρτι

Αναμείξτε καλά τα υλικά στο μπολ και με το πινέλο εφαρμόστε στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ αφαιρέστε τη μάσκα και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Αντιοξειδωτική μάσκα

Αν θέλετε να απολεπίσετε και να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα από το δέρμα σας, επιλέξτε να φτιάξετε μια αντιοξειδωτική μάσκα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 χούφτα ώριμες φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

 

Πολτοποιήστε και αναμείξτε καλά τα υλικά στο μπολ. Έπειτα, με το πινέλο εφαρμόστε στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ αφαιρέστε τη μάσκα και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Μάσκα αντιγήρανσης

Οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους; Καταπολεμήστε τες με μία φυσική μάσκα αντιγήρανσης.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 καρότο
  • 1 πορτοκάλι σε μορφή χυμού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ τα υλικά. Έπειτα, βάλτε τα στο μπολ και αναμείξτε τα ξανά. Εφαρμόστε στο πρόσωπο σας με το πινέλο. Αφήστε την μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ αφαιρέστε τη μάσκα και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Για αισθητά αποτελέσματα, εφαρμόστε τη μάσκα περίπου 3 φορές την εβδομάδα.

 

Μάσκα αναζωογόνησης και λάμψης

Θαμπή και άτονη επιδερμίδα; Όχι πια! Αποκτήστε μια επιδερμίδα γεμάτη λάμψη και φρεσκάδα με την παρακάτω φυσική μάσκα προσώπου.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
  • ¼ πορτοκάλι, σε μορφή χυμού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη

Αναμείξτε καλά τα υλικά στο μπολ και με το πινέλο εφαρμόστε στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ αφαιρέστε τη μάσκα και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό από την Christian Artesio και δημιουργήστε τις δικές σας σπιτικές, υγιεινές μάσκες προσώπου μέσα σε λίγα λεπτά!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.