Αρχική / Blog / How to: Εφαρμογή & Αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού

How to: Εφαρμογή & Αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού

Πίσω στο blog
23/05/2022
Εφαρμογή και αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού christianartesio blog post

Εφαρμογή ημιμόνιμου βερνικιού

Εφαρμογή ημιμόνιμου βερνικιού

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν το ημιμόνιμο μανικιούρ σε σύγκριση με το απλό μανικιούρ, λόγω της διάρκειας και της ανθεκτικότητας του.  Είτε καταφεύγουν σε τεχνίτριες νυχιών, είτε αγοράζουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και ασχολούνται μόνες τους στο σπίτι. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα απαραίτητα βήματα, για να πετύχετε μόνες σας το τέλειο ημιμόνιμο μανικιούρ, καθώς και για να το αφαιρέσετε!

Βήμα 1

Αρχικά, απολυμάνετε τα χέρια σας με το αντισηπτικό gel χεριών. Στη συνέχεια, με μια λίμα, δώστε το επιθυμητό σχήμα στα νύχια σας, λιμάροντας απαλά τις άκρες τους. Με τη βοήθεια του cuticle remover σπρώξτε τα επωνύχια σας με ένα pusher και έπειτα αφαιρέστε τα με ένα πενσάκι επωνυχίων.

Βήμα 2

Έπειτα, λιμάρετε ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών σας με ένα μπάφερ. Απομακρύνετε τη σκόνη με ένα βουρτσάκι.

Βήμα 3

Αφυδατώστε την επιφάνεια των νυχιών σας με τη βοήθεια του primer και αφήστε το να εξατμιστεί. Το primer θα προετοιμάσει το φυσικό σας νύχι και θα βοηθήσει αργότερα στην καλύτερη προσκόλληση των στρώσεων του ημιμόνιμου.

Βήμα 4

Έπειτα, απλώστε μια στρώση απλής ή ενισχυμένης βάσης (Base, Rubber Base) και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV. Επιλέξτε την ενισχυμένη βάση ημιμόνιμου, εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα και αδύναμα.

Βήμα 5

Απλώστε μια στρώση ημιμόνιμου χρώματος και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV.

Βήμα 6

Απλώστε τη δεύτερη στρώση ημιμόνιμου χρώματος και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV.

Βήμα 7

Τέλος, απλώστε μια στρώση ημιμόνιμου γυαλιστικού Top ή  No Wipe Top και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV.

Βήμα 8

Αφού τελειώσει ο πολυμερισμός, αν χρησιμοποιήσατε το γυαλιστικό Top  θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την κολλώδη ουσία. Εμποτίστε ένα χαρτάκι κυτταρίνης με cleaner και αφαιρέστε την. Αν χρησιμοποιήσατε το γυαλιστικό No Wipe Top δε χρειάζεται να αφαιρέσετε την κολλώδη ουσία.

Βήμα 9

Τέλος, ενυδατώστε την περιοχή των επωνυχίων σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με ένα cuticle oil.

 

Αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού

Βήμα 1

Αρχικά, με μια λίμα ή μπάφερ λιμάρετε ελαφρώς την ανώτερη στρώση του γυαλιστικού Top ή No Wipe Top.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, εμποτίστε ένα βαμβάκι με το ειδικό υγρό για αφαίρεση ημιμόνιμου Soak Off Remover ή με καθαρό ασετόν. Τυλίξτε το κάθε νύχι με αλουμινόχαρτο και αφήστε το έτσι για περίπου 10-15 λεπτά.

Βήμα 3

Μετά τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής αφαιρέστε τα υπολείμματα του βερνικιού με τη βοήθεια ενός pusher ή χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι για μανικιιούρ. Αφαιρέστε προσεκτικά το βερνίκι, έτσι ώστε να μη βλάψετε ή χαράξετε τη φυσική πλάκα του νυχιού. Μην τραβάτε τις στρώσεις του βερνικιού, γιατί μπορεί να βλάψετε μόνιμα την φυσική σας πλάκα.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.