Αρχική / Blog / How to: Εφαρμογή ακρυλικού με φόρμα

How to: Εφαρμογή ακρυλικού με φόρμα

Πίσω στο blog
07/10/2022
Εφαρμογή ακρυλικού μανικιούρ σε φόρμα

Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους τεχνητών νυχιών είναι η μέθοδος με ακρυλικό. Με το ακρυλικό, μπορείτε να επιμηκύνετε και να ενισχύσετε φυσικά τα νύχια σας. Το ακρυλικό υλικό δημιουργείται από την ανάμειξη μιας πολυμερούς σκόνης και ενός μονομερούς υγρού. Δε χρειάζεται πολυμερισμό σε λάμπα όπως το gel, στεγνώνει μόνο του με τον αέρα και σαν υλικό είναι πιο ανθεκτικό. Παρακάτω θα δούμε τα βήματα για ένα τεχνητό μανικιούρ με ακρυλικό.

Βήμα 1: Προετοιμασία φυσικού νυχιού

Αρχικά, απολυμάνετε τα χέρια σας με ένα αντισηπτικό. Στη συνέχεια, προετοιμάστε το φυσικό σας νύχι. Με ένα pusher σπρώξτε τα επωνύχια. Έπειτα, αφαιρέστε τα με έναν τροχό ή με ένα πενσάκι επωνυχίων. Με μία λίμα ή τροχό αφαιρέστε τη γυαλάδα του φυσικού νυχιού. Λιμάρετε και δώστε το επιθυμητό σχήμα στο νύχι. Τέλος, αφυδατώστε την επιφάνεια του νυχιού, εφαρμόζοντας prep και primer .

Βήμα 2: Προετοιμασία φόρμας χτισίματος

Προετοιμάστε τη φόρμα χτισίματος. Τοποθετήστε τη φόρμα κάτω από την άκρη του νυχιού, ως και τη γραμμή του ελεύθερου άκρου σε γωνία 45° και κουνήστε την ελαφρά πάνω και κάτω από το ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού. Σφίξτε μαζί τα δύο μπροστινά αυτάκια και πιέστε πάνω προς το νύχι, για να δημιουργήσετε μια τέλεια καμπύλη C. Σφίξτε τα πίσω αυτάκια, για να ασφαλίσετε τη φόρμα. Η πίσω εγκοπή V μπορεί να είναι ενωμένη ή ανοιχτή, ανάλογα αν θέλετε να κάνετε εφαρμογή σε μικρά ή σε μεγάλα δάκτυλα.

Βήμα 3: Εφαρμογή ακρυλικού

Σε ένα ποτηράκι αδειάστε λίγη ποσότητα ακρυλικού υγρού. Επιλέξτε μια ακρυλική σκόνη. Βουτήξτε τη μύτη ενός πινέλου στο υγρό του ακρυλικού κι έπειτα στην ακρυλική σκόνη. Απλώστε σιγά- σιγά την εύπλαστη πάστα, που έχει δημιουργηθεί, μέχρις ότου διαμορφωθεί το επιθυμητό σχήμα. Μόλις στεγνώσει, αφαιρέστε τη φόρμα. Έπειτα, λιμάρετε, ώστε να δώσετε το κατάλληλο σχήμα.

Βήμα 4: Εφαρμογή ημιμόνιμου χρώματος

Αφού τελειώσετε με το χτίσιμο, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να εφαρμόσετε χρώμα ημιμόνιμου της επιλογής σας. Πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED. Απλώστε τη δεύτερη στρώση ημιμόνιμου χρώματος και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV.

Βήμα 5: Εφαρμογή Top ημιμόνιμου

Τέλος, για να σφραγίσετε, εφαρμόστε μια στρώση ημιμόνιμου γυαλιστικού Top ή  No Wipe Top και πολυμερίστε για 2 λεπτά σε λάμπα UV ή 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV.

Αν χρησιμοποιήσετε το Top, θα πρέπει μετά τον πολυμερισμό να αφαιρέσετε την κολλώδη ουσία. Εμποτίστε ένα χαρτάκι κυτταρίνης με cleaner και αφαιρέστε την. Αν χρησιμοποιήσετε το No Wipe Top, δε χρειάζεται να αφαιρέσετε την κολλώδη ουσία.

Βήμα 6: Ενυδάτωση επωνυχίων

Τέλος, ενυδατώστε την περιοχή των επωνυχίων σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με ένα cuticle oil.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.