Αρχική / Blog / How to: Εφαρμογή βαφής φρυδιών & βλεφαρίδων

How to: Εφαρμογή βαφής φρυδιών & βλεφαρίδων

Πίσω στο blog
13/06/2023
How to: Εφαρμογή βαφής φρυδιών & βλεφαρίδων

Τα φρύδια αποτελούν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου, καθώς αναδεικνύουν το βλέμμα, προσθέτουν βάθος και τονίζουν το σχήμα των ματιών.  Είναι το χαρακτηριστικό, που διαμορφώνει τη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε να τα περιποιούμαστε. Τα όμορφα, καλοσχηματισμένα και τονισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν την όψη και την εμφάνιση μας. Στις μέρες μας πολλές γυναίκες επιλέγουν να βάφουν τα φρύδια τους, προκειμένου να δίνουν καλύτερο σχήμα, να καλύπτουν τα κενά και τις ατέλειες τους. Μπορείτε να βάψετε τα φρύδια σας, είτε με προϊόντα μακιγιάζ, είτε με ημιμόνιμες βαφές. 

Οι ημιμόνιμες βαφές είναι ένα μείγμα χρωστικών παραγόντων σε μορφή κρέμας ή τζελ, που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με οξειδωτικά, για τον χρωματισμό των τριχών. Είναι ένας πρακτικός τρόπος, για να βάψετε προσωρινά τα φρύδια σας, καθώς αποφεύγεται το καθημερινό μακιγιάζ και εξοικονομείται σημαντικός χρόνος. Με τις ημιμόνιμες βαφές, εκτός από τα φρύδια, μπορείτε να βάψετε και τις βλεφαρίδες, ώστε να δώσετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα σας. Τονίστε όλο το μήκος των βλεφαρίδων και κάντε τες να φαίνονται πιο μακριές και ογκώδεις. Αποκτήστε, μέσα σε λίγα λεπτά, ένα εξαιρετικό χρωματικό αποτέλεσμα στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σας με διάρκεια έως και 6 εβδομάδες!
Για τη διαδικασία εφαρμογής της ημιμόνιμης βαφής θα χρειαστείτε: πετσέτα ντεμακιγιάζ, νερό micellar, pads, γάντια, μπολ, βαφή φρυδιών-βλεφαρίδων, οξυζενέ 3%, πινελάκι, βαμβάκι

Εάν βάφετε για πρώτη φορά τα φρύδια σας, είναι καλό να κάνετε ένα αλλεργικό τεστ 48-72 ώρες, πριν από την πρώτη εφαρμογή. Αλλεργικό Τεστ·         Σε ένα μπολ αναμείξτε 1 cm (εκατοστό) ημιμόνιμης βαφής με 5 σταγόνες υγρού οξυζενέ, ή 8-10 σταγόνες οξειδωτικής κρέμας. ·         Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε μια μικρή περιοχή, στο εσωτερικό του αγκώνα ή πίσω από το αυτί σας. ·         Περιμένετε να στεγνώσει και αφήστε ακάλυπτο το σημείο για 48-72 ώρες.·         Αφότου περάσει ο χρόνος αναμονής, καθαρίστε καλά το σημείο. ·         Εάν υπάρχει κάποιος ερεθισμός, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών. Αν λοιπόν εμφανίσετε κάποιον ερεθισμό, μην επιχειρήσετε να εφαρμόσετε τη βαφή στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σας.

Βήμα 1: Προετοιμασία

  • Αφαιρέστε (εάν φοράτε) γυαλιά ή φακούς επαφής.
  • Καθαρίστε απαλά το πρόσωπο σας και κυρίως την περιοχή των ματιών-φρυδιών με μια πετσέτα ντεμακιγιάζ και νερό micellar, ώστε να αφαιρεθεί κάθε ίχνος λιπαρότητας.
  • Εφαρμόστε κάτω από τα μάτια προστατευτικά pads, ώστε να προστατέψετε το δέρμα και τα μάτια σας, κατά την εφαρμογή της βαφής.
  • Φορέστε γάντια μιας χρήσης στα χέρια σας.

Βήμα 2: Εφαρμογή

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε 2cm βαφής με 10 σταγόνες υγρό οξυζενέ, ή με 15-20 σταγόνες οξυδωτικής κρέμας. Ανακατέψτε, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Εφαρμόστε το μείγμα με ένα πινελάκι σε όλο το μήκος των φρυδιών και των βλεφαρίδων σας.
  • Καλύψτε όλο το φρύδι και τις βλεφαρίδες, χωρίς να αφήσετε κενό κάποιο σημείο.
  • Εάν η βαφή έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Βήμα 3: Χρόνος αναμονής

  • Αφήστε τη βαφή στα φρύδια σας για περίπου 5-20 λεπτά, ανάλογα με την ένταση, που θέλετε να δώσετε. Όσο περισσότερο αφήσετε τη βαφή, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρωματικό αποτέλεσμα.
  • Αν εφαρμόσετε βαφή στις βλεφαρίδες σας, αφήστε την μόνο για 10 λεπτά.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε την ξανθιστική κρέμα φρυδιών Blonde Brow, τότε ο  χρόνος αναμονής είναι περίπου 1-5 λεπτά.  

Βήμα 4: Αποτέλεσμα

  • Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής, καθαρίστε τη βαφή με ένα στεγνό βαμβάκι.
  • Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα βαφής από το δέρμα και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με νερό.
  • Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το νέο σας look!

* Σε περίπτωση, που το χρώμα βγει πολύ ανοιχτό και δε σας ικανοποιεί, μη διστάσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία.  Η απόχρωση θα διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες, αλλά αν ξεθωριάσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε να την ανανεώσετε ακόμα και μετά από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας