Αρχική / Blog / How to: επιμήκυνση νυχιού με gel χτισίματος πάνω σε φόρμα

How to: επιμήκυνση νυχιού με gel χτισίματος πάνω σε φόρμα

Πίσω στο blog
25/02/2022
How to: επιμήκυνση νυχιού με gel χτισίματος πάνω σε φόρμα

Βήμα 1

Δώστε το επιθυμητό σχήμα στο φυσικό νύχι. Σπρώξτε τα επωνύχια με τη βοήθεια του cuticle remover ή αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας πενσάκι επωνυχίων. Ψεκάστε με αντισηπτικό τα χέρια σας. Αφυδατώστε την επιφάνεια του νυχιού, εφαρμόζοντας primer και αφήστε το να εξατμιστεί.

Βήμα 2

Προετοιμάστε τη φόρμα χτισίματος.
Για να καθορίσετε τη σωστή εφαρμογή, τοποθετήστε τη φόρμα κάτω από την άκρη του νυχιού, ως και τη γραμμή του ελεύθερου άκρου. Χρησιμοποιήστε καμπυλωτό ψαλιδάκι , για να διαμορφώσετε την φόρμα, φροντίζοντας να εφαρμόζεται άνετα στη γραμμή του ελεύθερου άκρου. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί η «διαρροή» του υλικού κάτω από το ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού κατά τη διάρκεια του χτισίματος.

Βήμα 3

Τοποθετήστε την φόρμα κάτω από το ελεύθερο άκρο σε γωνία 45° και κουνήστε την ελαφρά πάνω και κάτω από το ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού.

Βήμα 4

Σφίξτε μαζί τα δύο μπροστινά αυτάκια και πιέστε πάνω προς το νύχι, για να δημιουργήσετε μια τέλεια καμπύλη C. Σφίξτε τα πίσω αυτάκια, για να ασφαλίσετε τη φόρμα. Η πίσω εγκοπή V μπορεί να είναι ενωμένη ή ανοιχτή, ανάλογα αν θέλετε να κάνετε εφαρμογή σε μικρά ή σε μεγάλα δάκτυλα.

Βήμα 5

Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση και στις 3 ζώνες του νυχιού χρησιμοποιώντας το Uv Gel Clear ή οποιοδήποτε άλλο gel για χτίσιμο. Αυτή η στρώση θα αυξήσει την επικόλληση των επόμενων στρώσεων. Πολυμερίστε για 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV. Μην αφαιρείτε την κολλώδη ουσία.

Αν χρησιμοποιήσετε το Led Gel Clear,  μπορείτε να το πολυμερίσετε σε λάμπα LED/UV ή σε λάμπα LED για 30 δευτερόλεπτα. Δεν πολυμερίζεται σε λάμπα UV.

Βήμα 6

α) Δημιουργήστε και σχηματίστε το επιπρόσθετο μέρος, τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα gel στο κέντρο του νυχιού, στη Ζώνη 2.

β) Κατευθύνετε το προϊόν από πλευρά σε πλευρά, περιστρέφοντας το πινέλο σε γωνία 45°, και “σβήνοντας” προς τα πλαϊνά τοιχώματα, ενώ παράλληλα κρατάτε την μεγαλύτερη ποσότητα του gel στο κάθετο κέντρο του νυχιού.

γ) Απλώστε το gel προς την περιοχή του επωνυχίου, ελαφρύνοντας το άγγιγμά σας στη μέση του νυχιού. Απλώστε ελαφρά το gel ως το ελεύθερο άκρο του νυχιού. Πολυμερίστε για 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV. Μην αφαιρείτε την κολλώδη ουσία.

Βήμα 7

α) Αφαιρέστε τη φόρμα από τα νύχια
β) Αφαιρέστε την κολλώδη ουσία με το cleaner.
γ) Φινίρετε το νύχι με μία λίμα για να δώσετε σχήμα.
δ) Λειάνετε όλη την επιφάνεια του νυχιού με ένα μπάφερ.
ε) Απομακρύνετε τυχόν σκόνη.
στ) Προσθέστε, όπου χρειάζεται κι άλλο Gel Builder, πολυμερίστε και μπαφάρετε

Βήμα 8

Απλώστε σα βερνίκι το UV χρώμα Gel Christian Artesio και πολυμερίστε για 30 δευτερόλεπτα σε LED/UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV.  Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, απλώστε και δεύτερη στρώση από το χρώμα, πολυμερίστε το για 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/ UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV. Μπορείτε να εφαρμόσετε και χρώμα ημιμόνιμου (2 στρώσεις).

Βήμα 9

Απλώστε σα βερνίκι το UV χρώμα Gel Christian Artesio και πολυμερίστε για 30 δευτερόλεπτα σε LED/UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV.  Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, απλώστε και δεύτερη στρώση από το χρώμα, πολυμερίστε το για 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/ UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV. Μπορείτε να εφαρμόσετε και χρώμα ημιμόνιμου (2 στρώσεις).

Βήμα 10

Τέλος, απλώστε μια λεπτή στρώση είτε από το UV Clear Gel Christian Artesio είτε από το Top Christian Artesio ημιμόνιμο βερνίκι και πολυμερίστε για 30 δευτερόλεπτα σε λάμπα LED/ UV ή 2 λεπτά σε λάμπα UV.

Βήμα 11

Αφού τελείωσετε με τον πολυμερισμό, εμποτίστε ένα χαρτάκι κυτταρίνης με cleaner Christian Artesio και σκουπίστε ελαφρά όλα τα νύχια, για να απομακρύνετε την κολλώδη ουσία και να δώσετε την τελική λάμψη.

Βήμα 12

Ενυδατώστε τα επωνύχια κάνοντας ελαφρύ μασάζ με το cuticle oil Christian Artesio.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας