Αρχική / Blog / Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου

Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου

Πίσω στο blog
02/11/2023
Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου

Ο καθαρισμός και γενικότερα η περιποίηση του προσώπου αποτελούν σημαντικές ενέργειες για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα του προσώπου μας καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους περιβαλλοντικούς ρύπους και βακτήρια, τα οποία φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε ατέλειες και λιπαρότητα. Επιπλέον, το στρες, η έλλειψη ύπνου, η ανθυγιεινή διατροφή, το καθημερινό μακιγιάζ και η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν στην κακή ποιότητα της επιδερμίδας και πιο συγκεκριμένα σε αφυδάτωση, θαμπάδα και σημάδια γήρανσης.

Όπως προαναφέρθηκε, οι υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα η μετάβαση από τους καλοκαιρινούς στους χειμερινούς μήνες επηρεάζει την υγρασία, τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας. Τους φθινοπωρινούς- χειμερινούς μήνες η επιδερμίδα αναζητά βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Είναι η κατάλληλη εποχή για την ολική αναζωογόνηση της. Οι θεραπείες προσώπου στα κέντρα αισθητικής παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη περιποίηση. Οι αισθητικοί συμβουλεύουν να ακολουθούμε καθημερινά μια ρουτίνα περιποίησης για την επιδερμίδα του προσώπου μας (skincare routine)  χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Οι μάσκες προσώπου, τα scrub και τα eye patches αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής περιποίησης. Η χρήση τους είναι πολύ διαδεδομένη και στα ινστιτούτα ομορφιάς. Παρακάτω θα δούμε τα βήματα, που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για μια ρουτίνα καθημερινής περιποίησης στο σπίτι, καθώς και τα προϊόντα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την προσωπική του περιποίηση, αλλά και για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αισθητικός.

  1. Καθαρισμός

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το βασικότερο βήμα για την περιποίηση του προσώπου μας. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι ή γαλάκτωμα ή νερό micellar, κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας και απομακρύνετε τους ρύπους και το μακιγιάζ.

  1. Απολέπιση

Στη συνέχεια απολεπίστε την επιδερμίδα σας με ένα scrub προσώπου, ώστε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση είναι καλό να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.              

  1. Ενυδάτωση & Θρέψη

Έπειτα, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μάσκες προσώπου και eye patches. Υπάρχουν μάσκες gel και υφασμάτινες με αντιγηραντική δράση, καθαριστικές, ενυδατικές, για σύσφιξη και λάμψη. Οι μάσκες είναι καλό να εφαρμόζονται μετά την απολέπιση, προκειμένου να απορροφούνται καλύτερα και ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά τους. Τα eye patches είναι σε μορφή gel ή ύφασμα και είναι ιδανικά για τη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Μάσκες & Eye Patches

Περιποίηση ματιών

Υπάρχουν μάσκες και eye patches που προσφέρουν λάμψη, αναζωογονούν και καταπραΰνουν το κουρασμένο βλέμμα. Επιπλέον βοηθούν στη  μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων.

Περιποίηση χειλιών

Υπάρχουν μάσκες χειλιών σε μορφή gel, ειδικά σχεδιασμένες για ενυδάτωση και λάμψη.

Περιποίηση μύτης

Για την περιποίηση της μύτης υπάρχουν ειδικές καθαριστικές ταινίες, οι οποίες κατά την εφαρμογή τους αποφράζουν τους πόρους, απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα μαύρα στίγματα, τη λιπαρότητα και τους ρύπους, αφήνοντας το δέρμα λείο και καθαρό.

Περιποίηση προσώπου

Τέλος, για την περιποίηση του προσώπου υπάρχουν μάσκες gel, υφασμάτινες μάσκες και μάσκες bubble για αντιγήρανση, βαθύ καθαρισμό, σύσφιξη, λάμψη, ελαστικότητα, ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

 

Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας μας. Αναβαθμίστε το καθημερινό skincare routine σας και τις υπηρεσίες σας με τις πιο αποτελεσματικές μάσκες προσώπου. Ανακαλύψτε τες με ένα κλικ και ζήστε την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας