Αρχική / Blog / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια σωστή αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια σωστή αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

Πίσω στο blog
20/07/2021
Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι blog post

Και ποιά γυναίκα δεν επιθυμεί τα τέλεια, βελούδινα, πόδια, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες; Σε κάθε γυναίκα αρέσει να περιποιείται τα άκρα της. Πολλές φορές όμως, δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο, για να πάμε στα κέντρα αισθητικής. Γι ‘αυτό σας έχουμε ετοιμάσει τα βήματα για μια σωστή αποτρίχωση με κερί στο σπίτι. Αποκτήστε λοιπόν λεία πόδια, χωρίς ερεθισμούς μέσα σε λίγα λεπτά με τη σωστή καθοδήγηση.

Προετοιμασία πριν την αποτρίχωση

Αρχικά, πριν κάνετε αποτρίχωση πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας. Κάντε ένα χλιαρό ντουζ με αφρόλουτρο και αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας. Έπειτα, αφού ξεπλυθείτε, προχωρήστε στην απολέπιση της με scrub. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα scrub. Επιλέξτε ένα ήπιο, φυσικό scrub, ώστε να μην ερεθιστείτε ή κοκκινίσετε. Μπορείτε να κάνετε και το δικό σας scrub στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ζάχαρη και μέλι.. Η απολέπιση εκτός του ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, βοηθάει και στην ενυδάτωση της. Επιπλέον, είναι απαραίτητη πριν την αποτρίχωση, καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανασηκώνει όλες τις τρίχες από το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της αποτρίχωσης γίνεται πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Προσέχετε όμως να μη χρησιμοποιείτε το scrub για περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

Αποτρίχωση

Πριν προχωρήσετε στην αποτρίχωση βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες σας είναι στο ιδανικό μήκος, δηλαδή, μεγαλύτερες από 2 εκ. Εάν είναι μικρές, δυστυχώς το κερί δε θα μπορέσει να τις πιάσει. Εάν είναι πολύ μεγάλες, θα χρειαστεί να τις ψαλιδίσετε λίγο. Υπάρχουν διάφορα είδη κεριών αποτρίχωσης: ρολέτες κεριού, κεριά σε δοχείο, ζεστά κεριά, έτοιμες αποτριχωτικές ταινίες κεριού. Επιλέξτε το είδος, που σας βολεύει καλύτερα. Θα χρειαστείτε μια κεριέρα, ανάλογα με το είδος κεριού, που θα επιλέξετε, ένα χαρτοσέντονο για να στρώσετε κάτω, ώστε να μη λερώσετε, σπάτουλες για να απλώσετε το κερί και χαρτί αποτρίχωσης, εάν χρειάζεται. Επιπλέον, μπορείτε πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση να εφαρμόσετε στο δέρμα σας μια λοσιόν, η οποία θα βοηθήσει το κερί να προσκολληθεί καλύτερα στην επιφάνεια του και θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης κοκκινίλων. Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία του κεριού. Το κερί για να είναι ιδανικό πρέπει να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία. Απλώστε το κερί στο σημείο, που θέλετε, με φορά όπως την κατεύθυνση της τρίχας. Έπειτα, εάν το κερί, που διαλέξατε, δε χρειάζεται χαρτί αποτρίχωσης, αφήστε το μερικά δευτερόλεπτα να κρυώσει και τραβήξτε το προς την αντίθετη κατεύθυνση της τρίχας. Εάν χρειάζεται χαρτί αποτρίχωσης, κολλήστε το χαρτί πάνω στο κερί, μόλις το εφαρμόσετε και τραβήξτε επίσης προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η διαδικασία μπορεί ναι είναι λίγο επώδυνη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, αφού το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για μήνες. Και όπως όλοι γνωρίζουμε η ομορφιά θέλει θυσίες! Εναλλακτικά για μια όχι και τόσο επώδυνη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλάουα αντί για κερί. Η χαλάουα έχει την ιδιότητα να κολλάει στην τρίχα και θεωρείται λιγότερο επώδυνη.  

Μετά την αποτρίχωση

Αφού τελειώσει η διαδικασία της αποτρίχωσης το τελευταίο βήμα είναι η σωστή ενυδάτωση. Εφόσον απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και η λιπαρότητα από το δέρμα σας, είναι καλό να το ενυδατώσετε πλήρως. Απλώστε λοιπόν ειδικό λάδι, ή γαλάκτωμα για μετά την αποτρίχωση κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ, αφήστε το να απορροφηθεί και να προσφέρει στο δέρμα σας βαθιά ενυδάτωση και θρέψη.

Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε την κεριέρα σας από τα υπολείμματα με το ειδικό υγρό καθαρισμού. Τοποθετήστε σε ένα βαμβάκι λίγη ποσότητα από το υγρό καθαρισμού και στη συνέχεια τρίψτε τα υπολείμματα.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.