Αρχική / Blog / Πείτε αντίο στα λευκά μαλλιά!

Πείτε αντίο στα λευκά μαλλιά!

Πίσω στο blog
25/01/2022
Επαγγελματικές βαφές μαλλιών Christian Artesio post

Κάθε γυναίκα αγαπάει να φροντίζει τον εαυτό της και συνεπώς την εμφάνιση της. Σε κάθε γυναίκα αρέσει να περιποιείται, τα μαλλιά της, την επιδερμίδα της, τα νύχια της. Ιδίως τα όμορφα, περιποιημένα μαλλιά προσφέρουν ένα αίσθημα δυναμισμού και αυτοπεποίθησης! Σε περίπτωση που αντικρίσετε τις πρώτες λευκές τρίχες, μη χάσετε την αυτοπεποίθηση σας! Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας, αποχωρίζοντας τις λευκές-γκρίζες τρίχες.

Αρχικά, για να έχετε μια επαρκή κάλυψη των λευκών σημείων στο 100%, θα πρέπει να επιλέξετε μια βαφή από τα βασικά χρώματα και να την αναμείξετε με κάποια βαφή απόχρωσης, εάν το επιθυμείτε. Στα βασικά χρώματα συγκαταλέγονται οι βαφές από το νούμερο 1 έως το 10, χωρίς κόμμα. Οποιαδήποτε άλλη βαφή με κόμμα, συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αποχρώσεων. Οι αποχρώσεις μπορούν να καλύψουν τα λευκά σημεία σε ποσοστό μόνο μέχρι 30%.

 

Βαφές No 1 έως No 4 Christian Artesio

Όπως προαναφέρθηκε, τα βασικά χρώματα πετυχαίνουν επαρκή κάλυψη των λευκών και γκρίζων σημείων. Από το Νο 1 έως το Νο 4 έχουμε με τη σειρά τα εξής χρώματα: μαύρο, καφέ, καστανό σκούρο, καστανό. Με τα χρώματα αυτά συνδυάστε οξυζενέ 20ovol για να πετύχετε την 100% κάλυψη, καθώς και τη σωστή τονικότητα βαφής. Η αναλογία βαφής και οξυζενέ αντιστοιχεί σε 1 προς 1.5, δηλαδή 100ml βαφής + 150ml οξυζενέ.

 

Βαφές Νο 5 έως Νο 8 Christian Artesio

Από το Νο 5 έως το Νο 8 τα χρώματα είναι τα εξής: καστανό ανοιχτό, ξανθό σκούρο, ξανθό, ξανθό ανοιχτό. Με τα χρώματα αυτά συνδυάστε οξυζενέ 20ovol για να πετύχετε την 100% κάλυψη, καθώς και τη σωστή τονικότητα. Σ’ αυτά τα χρώματα η αναλογία του οξυζενέ αλλάζει με βάση το ποσοστό των λευκών σημείων.

  • Σε ποσοστό 20% - 30% η αναλογία είναι 1 προς 1.5, δηλαδή 100ml βαφής + 150ml οξυζενέ.
  • Σε ποσοστό 30% - 40% και άνω η αναλογία είναι 1 προς 1, δηλαδή 100ml βαφής + 100ml οξυζενέ. Σε αυτή την περίπτωση ο τόνος θα βγει λίγο πιο σκούρος αλλά η κάλυψη των λευκών θα είναι πλήρης.

Εάν επιλέξετε να συνδυάσετε το βασικό χρώμα με μια απόχρωση τότε η αναλογία θα αλλάξει με βάση το ποσοστό των λευκών τριχών.

  • Σε ποσοστό 20% - 30% αντιστοιχούν 70ml απόχρωσης + 30ml βάσης. 
  • Σε ποσοστό λευκών 30% -40% αντιστοιχούν 60ml απόχρωσης + 40ml βάσης. 
  • Σε ποσοστό λευκών 50% και πάνω αντιστοιχούν 50ml απόχρωσης + 50ml βάσης.

 

Βαφές No 9 έως 10 Christian Artesio

 Από το Νο 9 έως το Νο 10 τα χρώματα είναι τα εξής: ξανθό πολύ ανοιχτό, ξανθό πάρα πολύ ανοιχτό. Συνδυάστε οξυζενέ 20ovol για να πετύχετε την 100% κάλυψη, καθώς και τη σωστή τονικότητα. Το 20ovol οξυζενέ κρατάει το ίδιο ύψος τόνου ή πιο σκούρο χρώμα για 1 τόνο ξάνοιγμα. Η αναλογία βαφής με οξυζενέ θα πρέπει να αντιστοιχεί σε 1 προς 1, δηλαδή 100ml βαφής και 100ml οξυζενέ. Εάν επιλέξετε να συνδυάσετε το βασικό χρώμα με μια απόχρωση τότε η αναλογία θα αλλάξει με βάση το ποσοστό των λευκών τριχών.

  • Σε ποσοστό 20% - 30% αντιστοιχούν 70ml απόχρωσης + 30ml βάσης. 
  • Σε ποσοστό λευκών 30% -40% αντιστοιχούν 60ml απόχρωσης + 40ml βάσης. 
  • Σε ποσοστό λευκών 50% και πάνω αντιστοιχούν 50ml απόχρωσης + 50ml βάσης.

 

Μεταλλικές αποχρώσεις Christian Artesio .11, .12, .13, .17

Εάν δε φοβάστε τις τολμηρές αλλαγές και δε θέλετε να αποχωριστείτε το λευκό- γκρίζο των μαλλιών σας, δοκιμάστε τις μεταλλικές αποχρώσεις. Οι μεταλλικές αποχρώσεις εφαρμόζονται μόνες τους, χωρίς κάποιον άλλον συνδυασμό βαφής. Είναι κατάλληλες για ρεφλέ π.χ. για ένα λευκό ή γκρίζο μαλλί, που θα ήθελε ομοιομορφία είναι ιδανικά τα νούμερα .13 ή .17. Δίνουν όμορφες μεταλλικές αποχρώσεις σε ύψος τόνου 9 και πάνω. Η αναλογία οξυζενέ αντιστοιχεί σε 1 προς 1.5, δηλαδή 100ml βαφής + 150ml οξυζενέ. Εάν θέλετε το αποτέλεσμα πιο σκούρο, μπορείτε να βάλετε αναλογία 1 προς 1, δηλαδή 100ml βαφής + 100ml οξυζενέ. Χρησιμοποιήστε οξυζενέ 20ovol για ίδιο ύψος τόνου.

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας, αναμένετε για περίπου 5- 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

 

Βήματα

  1. Πάρτε ένα μπολ και αναμείξτε τις κατάλληλες αναλογίες βαφής και οξυζενέ.
  2. Ανακατέψτε με ένα πινέλο καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 μέρη, σχηματίζοντας έναν σταυρό και ξεκινήστε το βάψιμο.
  4. Αφού τελειώσετε, αναμένετε για 35-40 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσετε μεμβράνη, αλουμινόχαρτο ή κάσκα και υπάρχει δηλαδή θερμοκρασία, αναμένετε για 15-25 λεπτά.
  5. Έπειτα, ξεπλύνετε καλά τη βαφή και λούστε τα μαλλιά σας.
  6. Μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε σε νωπά μαλλιά μια αμπούλα για τεχνικές εργασίες, ώστε να κλειδώσετε το χρώμα και να τα ενυδατώσετε.

*Εάν θέλετε να καλύψετε προσωρινά τις λευκές-γκρίζες ρίζες, που μόλις ξεπρόβαλλαν, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι κάλυψης λευκών.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.