Αρχική / Blog / Πιστολάκι μαλλιών: 5 tips για σωστή χρήση

Πιστολάκι μαλλιών: 5 tips για σωστή χρήση

Πίσω στο blog
21/10/2022
Πιστολάκια μαλλιών σε κόκκινο, μπλε, μαύρο χρώμα, tips για σωστή χρήση

Το πιστολάκι αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα θερμικά εργαλεία για το στέγνωμα και το styling των μαλλιών. Με το πιστολάκι μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας, ακόμα και να δημιουργήσετε ανάλαφρες μπούκλες, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Η κακή του χρήση μπορεί να φθείρει τη δομή της τρίχας. Παρακάτω θα δούμε κάποια tips, σχετικά με το πώς πρέπει να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, ώστε να μην τα καταστρέφουμε.

Θερμοπροστατευτικά προϊόντα

Αρχικά, πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, εφαρμόστε στα μαλλιά σας θερμοπροστατευτικά προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ και εμποδίζουν τη θερμότητα να φτάσει στη τρίχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Silk μαλλιών ή μια κρέμα φορμαρίσματος.

Σωστή θερμοκρασία

Όλα τα μαλλιά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και αντοχές. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη θερμοκρασία, σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας. Τα λεπτά μαλλιά δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, οπότε προτιμήστε μια μέση θερμοκρασία κατά το στέγνωμα τους. Αντίθετα, τα πιο σκληρά, σγουρά μαλλιά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας με ζεστό αέρα, γυρίστε τον διακόπτη στον κρύο αέρα. Χρησιμοποιείστε τον κρύο αέρα, για να διατηρηθεί περισσότερο το χτένισμα σας και να κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

Στεγνώστε τούφα- τούφα

Μη στεγνώνετε τα μαλλιά σας όλα μαζί. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά μπερδεύονται αναμεταξύ τους, δε στεγνώνουν καλά και ταλαιπωρούνται. Απεναντίας, διαχωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και στεγνώστε την κάθε τούφα ξεχωριστά. Έτσι, το στέγνωμα θα είναι ταχύτερο και η φθορά της τρίχας μηδαμινή.

Κατεύθυνση αέρα

Η σωστή κατεύθυνση στεγνώματος είναι αυτή από τις ρίζες προς τις άκρες. Δηλαδή, έτσι όπως είναι η φορά της τρίχας. Εάν θέλετε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, στεγνώστε τα με το κεφάλι προς τα κάτω. Εάν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας και να τους δώσετε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση,  χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και ισιώστε με φορά από τη ρίζα προς τις άκρες.

Ακροφύσιο

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το ακροφύσιο στο πιστολάκι. Το ακροφύσιο κατευθύνει τη ροή του αέρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά δεν μπερδεύονται και συνεπώς η τρίχα δεν καταστρέφεται.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.