Αρχική / Blog / Self tan στο σπίτι; Τώρα γίνεται εύκολα και γρήγορα με 3 μόνο βήματα

Self tan στο σπίτι; Τώρα γίνεται εύκολα και γρήγορα με 3 μόνο βήματα

Πίσω στο blog
06/05/2021
Self tan στο σπίτι με τρία βήματα blog post

Μπορεί η επίσκεψη στην παραλία να αργεί λίγο ακόμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεστε ηλιοκαμένη και sexy επιδερμίδα για τις εμφανίσεις σας από εδώ και πέρα. Το ξέρατε, λοιπόν, πως μπορείτε να κάνετε μόνες σας self tan στο σπίτι εύκολα και γρήγορα και με λίγα μόνο εργαλεία;  Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε τα πάντα για όλη τη διαδικασία, που θα σας χαρίσει sunkissed skin στη στιγμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα υλικά αυτά και να ξεκινήσετε, για να φτάσετε στην πιο καλοκαιρινή εκδοχή του εαυτού σας. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Step 1: Υγρή απολέπιση ή dry brushing

Πριν προχωρήσετε στο self tan, θα πρέπει να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σας όλα τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα το πετύχετε με την απολέπιση, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε με προϊόντα scrub που θα βρείτε στην αγορά είτε με στεγνό βούρτσισμα, το γνωστό dry brushing, που χρειάζεται απλώς μία βούρτσα. Επιλέξτε τη μέθοδο που σας εξυπηρετεί περισσότερο και ξεκινήστε! Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κάποιο scrub, τότε προτιμήστε κάποιο ήπιο. Απλώστε το στο σώμα σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.  Επίσης, με την απολέπιση, ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και το self tan μπορεί να εισχωρήσει πιο εύκολα. Επιμείνετε σε περιοχές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες, που έχουν την τάση να μαζεύουν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με νερό και είστε έτοιμες για μαύρισμα! Εάν, από την άλλη, ακολουθήσετε τη μέθοδο του στεγνού βουρτσίσματος στο σώμα, πάρτε την ειδική βούρτσα και κάντε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρώντας προς τα πάνω και στο υπόλοιπο σώμα, πάντα με φορά προς την καρδιά.

 

Step 2: Self tan

Ήρθε η ώρα για το self tan! Επιλέξτε το ιδανικό προϊόν –μπορεί να είναι σε μορφή σπρέι, κρέμας ή mousse- και ξεκινήστε. Το self tan χρειάζεται προσοχή και ακρίβεια στις κινήσεις, για να είναι πετυχημένο και να δείχνει φυσικό, σαν να κάνατε απλώς ηλιοθεραπεία. Μάλιστα, στα πιο δύσβατα σημεία, όπως είναι η πλάτη και γενικά το πίσω μέρος του σώματος, καλό είναι να κάθεστε μπροστά από έναν καθρέφτη για να βλέπετε που ακριβώς το απλώνετε. Εάν, ωστόσο, κάνετε κάποιο λάθος που χρειάζεται διόρθωση ή υπάρξει κάποιο σημείο του σώματός σας που σας έχει ξεφύγει, υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε. Πάρτε δηλαδή ένα cotton pad, βάλτε ελάχιστη ποσότητα από το προϊόν self tan και όπου βλέπετε πως δεν έχει εφαρμοστεί το προϊόν, με ταμποναριστές κινήσεις καλύψτε τα σημεία αυτά.

Step 3: Ενυδάτωση τώρα

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία του self tan είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώσετε το σώμα σας, ώστε να κάνετε το τεχνητό σας μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Απολαύστε ένα δροσερό ντους, για να ανοίξουν οι πόροι και το προϊόν να εισχωρήσει βαθύτερα στο δέρμα και σκουπιστείτε ταμποναριστά και απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος παντού και με ήπιες κινήσεις. Επιλέξτε την κρέμα σώματος Calliston με έλαιο αμυγδάλου, που θα βρείτε στο eshop της Christian Artesio και θα μας θυμηθείτε. Είστε έτοιμες!

Extra tip: Μετά το self tan, αποφύγετε τη γυμναστική και τα πολύ ζεστά ρούχα που θα σας κάνουν να ιδρώσετε, αφού ο ιδρώτας μπορεί να ξεβάψει το χρώμα και το self tan σας δε θα έχει πετύχει!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.