Αρχική / Blog / Θεραπεία Παραφίνης

Θεραπεία Παραφίνης

Πίσω στο blog
02/01/2023
Θεραπεία παραφίνης, επεξήγηση, ιδιότητες, διαδικασία christianartesio blog post

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό. Η πτώση της θερμοκρασίας και ο παγωμένος, ξηρός αέρας ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας. Τα χέρια μας χάνουν τη φυσική τους υγρασία, ξηραίνουν και «σκάνε». Η λύση είναι μία, πλήρης ενυδάτωση! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, για να ενυδατώσετε και να περιποιηθείτε τα ταλαιπωρημένα σας χέρια. Εμείς σήμερα θα  σας μιλήσουμε για τη θεραπεία παραφίνης, ή αλλιώς παραφινόλουτρο, μια θεραπεία, που ενυδατώνει σε βάθος την αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα.

Τι είναι η θεραπεία παραφίνης;

Η παραφίνη είναι πρώτη ύλη του κεριού και προέρχεται από το αργό πετρέλαιο. Είναι θεραπευτική για το δέρμα, καθώς ενυδατώνει σε βάθος, προσφέρει απαλότητα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί την ελαστικότητα των νυχιών. Συνήθως είναι άσπρη και άοσμη. Στην αγορά θα τη βρείτε και σε άλλα χρώματα με διάφορες χρωστικές, έλαια και αρώματα.

Η θεραπεία παραφίνης είναι μια θεραπεία θερμότητας, που ξεκουράζει τα ταλαιπωρημένα άκρα και τα ανακουφίζει από τους πόνους. Χάρη στη θερμότητα, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, και τα συστατικά της παραφίνης εισχωρούν στα ενδότερα στρώματα του δέρματος. Έτσι το δέρμα γίνεται μαλακό, λείο και απαλό.

Προϊόντα για τη θεραπεία παραφίνης

Για τη θεραπεία παραφίνης θα χρειαστείτε τα εξής προϊόντα:

Διαδικασία- Βήματα

  1. Ολοκληρώστε το μανικιούρ ή το πεντικιούρ σας. Μην βάψετε τα νύχια σας.
  2. Πριν τοποθετήσετε τα άκρα σας μέσα στη συσκευή βεβαιωθείτε, ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα κοσμήματα σας και έχετε ψεκάσει τα άκρα σας με αντιβακτηριδιακό σπρέι.
  3. Τοποθετήστε στη συσκευή περίπου 1.5lt με 2.5lt στερεής παραφίνης.
  4. Ανάψτε τη συσκευή για να αποκτήσει θερμοκρασία.
  5. Αφήστε την παραφίνη να λιώσει, να ρευστοποιηθεί.
  6. Φροντίστε η παραφίνη να μην είναι καυτή, αλλά ανεκτή για το δέρμα.
  7. Βυθίστε το χέρι μέσα στην παραφίνη έως το ύψος του καρπού ή το πόδι μέχρι τον αστράγαλο.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, παχιά στρώση, σαν γάντι.
  9. Τυλίξτε την περιοχή με μεμβράνη σελοφάν και από πάνω βάλτε τα βαμβακερά γάντια, προκειμένου να διατηρηθεί περισσότερο η θερμοκρασία.
  10. Αυτό το "κλείσιμο" δημιουργεί μια ευχάριστη συσσώρευση της θερμότητας, αναγκάζοντας τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ουσίες που έχουμε τοποθετήσει εισάγονται καλύτερα στα ενδότερα στρώματα του δέρματος
  11. Μετά από 15΄ αφαιρέστε τα γάντια και απομακρύνετε την παραφίνη αρχίζοντας από τον καρπό ή τον αστράγαλο με τη βοήθεια του σελοφάν.
  12. Τέλος, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα.

Προσοχή

  • Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή, αν υπάρχουν προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, τον διαβήτη, ή αν υπάρχουν φλεγμονές, ερεθισμοί στο δέρμα, εγκαύματα, κοψίματα, κρεατοελιές.
  • Μη βουτάτε το δάκτυλό σας στην παραφίνη, για να δοκιμάσετε τη θερμοκρασία της.
  • Μη θερμαίνετε την παραφίνη σε φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.
  • Μην τοποθετείτε χρησιμοποιημένη παραφίνη μέσα στη συσκευή.

Σας εγγυόμαστε, ότι με τη θεραπεία παραφίνης τα χέρια σας θα γίνουν πιο απαλά από ποτέ και θα ανακτήσουν τη χαμένη τους υγρασία. Προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό και πείτε αντίο στα ξηρά και ταλαιπωρημένα άκρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.