Αρχική / Blog / Tips για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών

Tips για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών

Πίσω στο blog
27/12/2021
Tips για σωστή περιποίηση μαλλιών blog post

Η σωστή περιποίηση και ενυδάτωση είναι το Άλφα και το Ωμέγα, όχι μόνο για την επιδερμίδα μας, αλλά και για τα μαλλιά μας. Τα μαλλιά χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα, ώστε να παραμένουν υγιή και μεταξένια. Γι’ αυτό οφείλουμε να τα περιποιούμαστε με τα κατάλληλα προϊόντα. Ποια είναι όμως αυτά τα προϊόντα;

Τύπος Μαλλιών

Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνετε, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα, είναι να αναγνωρίσετε τον τύπο των μαλλιών σας. Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι μαλλιών. Τα λιπαρά, τα ξηρά, τα κανονικά και τα μεικτά μαλλιά, που συνδυάζουν τη λιπαρότητα και την ξηρότητα μαζί.

Λούσιμο

Η διαδικασία της περιποίησης των μαλλιών ξεκινάει από το λούσιμο. Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, επιλέξτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και την κατάλληλη μάσκα χρώματος για να τα ενυδατώσετε και να ανανεώσετε το χρώμα τους.* Μην τα λούζετε καθημερινά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η απομάκρυνση των φυσικών ελαίων, προκαλεί αφυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Με άλλα λόγια, τα μαλλιά λαδώνουν πιο εύκολα. Κάθε τύπος μαλλιών έχει τη δική του συχνότητα λουσίματος. Για παράδειγμα, τα λιπαρά και κανονικά μαλλιά, είναι καλό να λούζονται 2-3 φορές την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται λούσιμο το πολύ μέχρι 2 φορές την εβδομάδα. Μη λούζεστε με καυτό νερό, καθώς αφυδατώνεται η τρίχα και γίνεται πιο αδύναμη. Πολλοί έχουν την εντύπωση, ότι τα μαλλιά καθαρίζονται καλύτερα με το ζεστό νερό. Μύθος. Η τρίχα, ώστε να ενυδατωθεί και να καθαριστεί πλήρως, χρειάζεται χλιαρό προς κρύο νερό. Μετά το λούσιμο με σαμπουάν, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο conditioner ή μάσκα για να προσφέρετε στα μαλλιά σας απόλυτη θρέψη. Μην εφαρμόζετε τη μάσκα και το conditioner στις ρίζες των μαλλιών. Εφαρμόστε από τις άκρες μέχρι τη μέση και αφήστε τα να δράσουν για 3-5 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Επίσης, μπορείτε να απλώσετε στις άκρες σας λίγο λαδάκι Argan, χωρίς να το ξεπλύνετε, για να προσδώσετε στα μαλλιά σας ακόμη περισσότερη ενυδάτωση και λάμψη.

Στέγνωμα & Styling

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε μια βούρτσα με αραιά δόντια, για να τα χτενίσετε και να τα ξεμπερδέψετε, χωρίς να σπάσετε την τρίχα. Έπειτα, προβείτε στο στέγνωμα. Το καλύτερο στέγνωμα για την τρίχα είναι το φυσικό στέγνωμα. Δηλαδή το να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους, χωρίς να χρησιμοποιήσετε θερμικά εργαλεία. Όμως για εσάς, που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το πιστολάκι ή την ισιωτική σας, σας έχουμε τη λύση. Για να αποφύγετε τη φθορά και το σπάσιμο της τρίχας, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα, κατάλληλα για πριν τη χρήση θερμικών εργαλείων, όπως Silk μαλλιών ή  Κρέμα Φορμαρίσματος. Εφαρμόστε από τις άκρες των μαλλιών σας μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια, στεγνώστε ή ισιώστε τα σε θερμοκρασίες ιδανικές για την τρίχα σας.

Γενικά Tips περιποίησης

  • Επιλέξτε να κοιμάστε σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες. Η υφή του μεταξιού επιτρέπει στην τρίχα να κινείται ελεύθερα, χωρίς να σπάει και να φριζάρει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Ενυδατώστε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα spray ενυδάτωσης.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι 2 φορές, ώστε να απαλλαγείτε από τις «νεκρές» τρίχες. Χρησιμοποιήστε ειδική βούρτσα κατά του σπασίματος της τρίχας.
  • Αποφύγετε να πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας με λαστιχάκια.
  • Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση τους στον ήλιο.

 

*Ρίξτε μια ματιά στις νέες μάσκες χρώματος της Christian Artesio, οι οποίες χάρη στην ειδική τους σύνθεση, προσδίδουν ζωντάνια και λάμψη στο χρώμα των μαλλιών.Give your hair love and care!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.