Αρχική / Blog / TIPS: Πώς να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση για τα μαλλιά σας

TIPS: Πώς να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση για τα μαλλιά σας

Πίσω στο blog
20/10/2021
Οδηγός επιλογής απόχρωσης μαλλιων blog post

Θέλετε να κάνετε μια ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών σας, όμως φοβάστε για το αν θα σας πηγαίνει η απόχρωση, που θα επιλέξετε; Παρακάτω θα σας παραθέσουμε κάποια tips and tricks, για να ανακαλύψετε τις αποχρώσεις, που σας ταιριάζουν καλύτερα και να επιλέξετε εύκολα το σωστό χρώμα βαφής.

Χρωματικοί τόνοι της επιδερμίδας

Αρχικά, το πρώτο πράγμα, που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι οι χρωματικοί τόνοι της επιδερμίδας σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν στο να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση για τα μαλλιά σας. Ας ξεκινήσουμε από τους υποτόνους, δηλαδή από τους χρωματικούς τόνους, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες υποτόνων· ο ψυχρός, ο θερμός και ο ουδέτερος. Για να ανακαλύψετε σε ποιόν από τους τρεις ανήκετε, εξετάστε το χρώμα, που έχουν οι φλέβες σας στο φως. Εάν οι φλέβες σας κινούνται σε γαλάζιες-μπλε αποχρώσεις, τότε ο υποτόνος σας είναι ψυχρός. Εάν οι φλέβες σας έχουν πιο πράσινα χρώματα, τότε κατέχετε θερμό υποτόνο. Εάν οι φλέβες σας συνδυάζουν μπλε-πράσινο χρώμα, τότε ανήκετε στην ουδέτερη κατηγορία. Έπειτα, δώστε βάση στο χρώμα της εξωτερικής σας επιδερμίδας. Υπάρχουν οι λευκές-ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, οι μεσαίες-κανονικές  και οι σκούρες επιδερμίδες.

Ανοιχτόχρωμες: Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες συνδυάζονται καλύτερα με τις πιο ψυχρές αποχρώσεις (ανοιχτά ξανθά, σαντρέ, σκούρα καστανά). Όμως αυτό δε σημαίνει, ότι δεν ταιριάζουν και με τις πιο θερμές. Ένα από τα χρώματα, που δεν προτείνεται, είναι το μαύρο, καθώς χλωμιάζει και αγριεύει το πρόσωπο στις λευκές επιδερμίδες.

Κανονικές: Στις κανονικές επιδερμίδες ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις. Προτείνονται τα θερμά μελαχρινά, καραμελέ, μελί χρώματα.

Σκουρόχρωμες: Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες συνδυάζονται αρμονικά με τις θερμές, καστανές αποχρώσεις μαλλιών αλλά και με τις πιο ψυχρές καστανές, καθώς και με το μαύρο.

Ψυχρές: Οι ψυχρές επιδερμίδες συνδυάζονται άψογα με τις ψυχρές αποχρώσεις (ψυχρά ξανθά, σαντρέ, πλατινέ, γκρι, λευκά, ψυχρά καστανά).

Θερμές: Οι θερμές επιδερμίδες ταιριάζουν καλύτερα με τις θερμές αποχρώσεις (θερμά ξανθά, θερμά καστανά, μελί, καραμελέ, σοκολατί, κόκκινα, χάλκινα).

Ουδέτερες: Οι ουδέτερες επιδερμίδες έχουν την τιμητική να έχουν μεγαλύτερο φάσμα επιλογών, καθώς ταιριάζουν όχι μόνο με τα θερμά αλλά και με τα ψυχρά χρώματα.

Χρώμα ματιών 

Εκτός από τους χρωματικούς τόνους της επιδερμίδας σας, πρέπει να λάβετε υπόψη και το χρώμα των ματιών σας, προτού προχωρήσετε στη χρωματική αλλαγή των μαλλιών σας.

Μπλε: Τα μπλε-γαλάζια μάτια αναδεικνύονται περισσότερο με τους ψυχρούς τόνους μαλλιών, δηλαδή με τις ξανθές, σαμπανιζέ, λευκές αποχρώσεις. Επιπλέον, ταιριάζουν αρμονικά και με τις πιο βαθυκόκκινες αποχρώσεις.

Πράσινα: Τα πράσινα μάτια αναδεικνύονται καλύτερα με τις χάλκινες, καστανοκόκκινες, σοκολατί και μελί αποχρώσεις.

Καστανά: Αν έχετε καστανά ανοιχτά μάτια, κινηθείτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις μαλλιών, όπως μαύρο, καστανό ή σε θερμούς κόκκινους, χάλκινους, καραμελέ, σοκολατί τόνους. Αν έχετε σκούρα καστανά, επιλέξτε πιο ανοιχτές καστανές αποχρώσεις στα μαλλιά σας, ακόμα και ξανθές. Εάν έχετε καστανά-μελί μάτια προτιμήστε τις καστανοκόκκινες, μελί, κόκκινες, ή σκούρες ξανθές αποχρώσεις.

Τέλος, καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε σε μια μεγάλη χρωματική αλλαγή να συμβουλευτείτε κάποιον expert, ώστε να σας κατατοπίσει ακόμα καλύτερα και να λύσει κάθε απορία σας. Επιπλέον, δώστε προσοχή στην επιλογή της βαφής. Επιλέξτε μια επαγγελματική βαφή, άριστης ποιότητας, που θα σας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματικές βαφές Christian Artesio είναι μια πολύ καλή επιλογή και σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι με την ποιότητα, την απόδοση και τη διάρκεια του χρώματος.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.