Αρχική / Blog / Ultimate Guide: Σχήματα νυχιών

Ultimate Guide: Σχήματα νυχιών

Πίσω στο blog
07/06/2023
Ultimate Guide: Σχήματα νυχιών

Ήρθε και πάλι η στιγμή να φτιάξετε το μανικιούρ σας; Αναρωτιέστε ποιο θα είναι το επόμενο χρώμα και σχέδιο, που θα στολίσει τα νύχια σας; Για το τέλειο nail look δεν αρκεί μόνο το χρώμα και το σχέδιο. Το σχήμα, που θα δώσετε στα νύχια σας, έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο, καθώς αυτό είναι που θα αναδείξει τα άκρα σας και συνολικά το μανικιούρ σας. Ποιο σχήμα όμως είναι αυτό που κολακεύει περισσότερο τα δάχτυλα σας και ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και στην καθημερινότητα σας;

Υπάρχουν πολλά σχήματα,  που μπορείτε να δώσετε στα νύχια σας και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορείτε να αποφασίσεις ποιο απ’ όλα είναι το ιδανικό για εσάς. Εμπιστευτείτε τον απόλυτο οδηγό και επιλέξτε το ιδανικότερο!

Rounded Nails/ Στρογγυλεμένα Νύχια

Το στρογγυλεμένο σχήμα αναδεικνύει καλύτερα τα νύχια με φαρδιά βάση και τα χέρια με κοντά δάχτυλα. Είναι το σχήμα, που επιμηκύνει τα δάχτυλα και τα κάνει να φαίνονται λεπτότερα. Χάρη στο κοντό μήκος και στις στρογγυλεμένες άκρες είναι ένα ευέλικτο σχήμα, που δεν ενοχλεί στις καθημερινές δραστηριότητες και είναι ιδανικό για τα ευαίσθητα- εύθραυστα νύχια.

Για να πετύχετε αυτό το σχήμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε το σχήμα του νυχιού σας σε μια ωραία λεία καμπύλη. Πάρτε μια λίμα και λιμάρετε τις δύο κάθετες πλευρές του νυχιού. Στη συνέχεια, καμπυλώστε με τη λίμα τις άκρες των πλευρών ακολουθώντας το φυσικό σχήμα της άκρης του δαχτύλου. Με ένα buffer λειάνετε την επιφάνεια του νυχιού. Τέλος, αναποδογυρίστε τα χέρια σας και ελέγξτε τη συμμετρία της καμπύλης.

Oval Nails/ Οβάλ Νύχια

Τα οβάλ νύχια μοιάζουν αρκετά με τα στρογγυλεμένα, αλλά διαφέρουν ως προς το μήκος και την καμπυλότητα. Έχουν μεγαλύτερο μήκος και πιο στενή στρογγυλεμένη μύτη. Είναι το σχήμα, που ταιριάζει τόσο σε φαρδιές όσο και σε στενές βάσεις νυχιών. Αναδεικνύει τα μικρότερα χέρια και δάχτυλα, καθώς τα κάνει να φαίνονται λεπτότερα και μακρύτερα. Είναι ένα σχήμα, που αντέχει στα σπασίματα, καθώς οι άκρες του είναι λείες και στρογγυλεμένες. Είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, που αγαπάτε το μεσαίο ή μακρύ μήκος στα νύχια.

Για να το πετύχετε, λιμάρετε κάθε πλευρά του νυχιού και καμπυλώστε ελαφρά το κέντρο του, ώστε να δημιουργήσετε ένα ωοειδές σχήμα. Οι ίσιες πλευρές του νυχιού θα πρέπει να καταλήγουν σε ένα μαλακό ημικύκλιο. Αναποδογυρίστε τα χέρια σας και ελέγξτε τη συμμετρία της καμπύλης. Τέλος, μπαφάρετε την επιφάνεια του νυχιού.

Square Nails/ Τετράγωνα Νύχια

Το τετράγωνο, ένα από τα πιο κλασικά σχήματα νυχιών και είναι ιδανικό για μικρές βάσεις νυχιών και μακριά, λεπτά δάχτυλα. Προσθέτει πλάτος στην εμφάνιση των νυχιών και δείχνει υπέροχο σε όλα τα μήκη (κοντό, μακρύ, μεσαίο). Έχει έντονες, αιχμηρές γωνίες πράγμα, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο στο να διατηρηθεί, καθώς οι γωνίες είναι επιρρεπείς στα σπασίματα.

Λιμάρετε κάθετα τα πλαϊνά του νυχιού. Έπειτα, λιμάρετε την κορυφή, ώστε να σχηματιστούν αιχμηρές γωνίες και μια επίπεδη κορυφή. Οι ίσιες πλευρές του νυχιού θα πρέπει να καταλήγουν σε μία επίπεδη ευθεία και να σχηματίζουν ένα τετράγωνο σχήμα. Μπαφάρετε την επιφάνεια των νυχιών και ελέγξτε τη συμμετρία του σχήματος, βλέποντας τα από την κάτω πλευρά.                

Almond Nails/ Αμυγδαλωτά Νύχια

Το αμυγδαλωτό σχήμα είναι παρόμοιο με το οβάλ. Αυτό, που τους διακρίνει είναι η κορυφή τους. Το αμυγδαλωτό σχήμα καταλήγει σε μια κωνική, στρογγυλεμένη κορυφή και έχει πλατιά βάση, όπως ένα αμύγδαλο. Είναι ένα σχήμα, που επιμηκύνει τα δάχτυλα και  δείχνει υπέροχο σε όλα τα άκρα. Το μειονέκτημα του ίσως είναι, ότι αποτελεί ένα αρκετά εύθραυστο σχήμα, λόγω της λεπτής και κωνικής του κορυφής. Για τον λόγο αυτόν, συνήθως αυτό το σχήμα εφαρμόζεται σε τεχνητά νύχια (με ακρυλικό ή gel), τα οποία είναι σκληρά και ανθεκτικά.

Για να πετύχετε αυτό το σχήμα, λιμάρετε κατά μήκος την κάθε πλευρά του νυχιού και διαμορφώστε την άκρη του στενεύοντας την, ώστε να δημιουργηθεί μια κωνική κορυφή. Στη συνέχεια,  λειάνετε με το buffer την επιφάνεια του νυχιού.

Coffin - Ballerina Nails/ Νύχια Μπαλαρίνα

Το σχήμα μπαλαρίνα μιμείται το σχήμα των pointe, δηλαδή των παπουτσιών, που φορούν οι μπαλαρίνες. Είναι ένα σχήμα, που ταιριάζει σε μακριά δάχτυλα και αναδεικνύει καλύτερα τα νύχια, που έχουν μήκος. Επιπλέον, έχει την τάση να επιμηκύνει και να λεπταίνει τα δάχτυλα. Λόγω του μήκους του είναι ένα αρκετά εύθραυστο σχήμα, που δεν είναι πρακτικό στην καθημερινότητα. Συνεπώς είναι ένα σχήμα ιδανικό για σκληρά, ανθεκτικά φυσικά νύχια ή τεχνητά νύχια.

Για να πετύχετε αυτό το σχήμα, λιμάρετε κατά μήκος την κάθε πλευρά του νυχιού και καταλήξτε σε μια επίπεδη, τετράγωνη άκρη. Έπειτα, λειάνετε με το buffer την επιφάνεια του νυχιού.

Stiletto Nails/ Νύχια Στιλέτο

Το σχήμα στιλέτο μοιάζει με το σχήμα μπαλαρίνα και το αμυγδαλωτό, μόνο που αυτό έχει έντονη, μυτερή κορυφή. Είναι ένα εντυπωσιακό σχήμα νυχιών, το οποίο ταιριάζει σε όλα τα χέρια και δάχτυλα. Αναδεικνύεται καλύτερα σε μακριά νύχια, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε νύχια μεσαίου μήκους. Είναι ένα αρκετά εύθραυστο σχήμα, γι’ αυτό συνίσταται η εφαρμογή του σε σκληρά φυσικά ή τεχνητά νύχια.

Για να το πετύχετε, λιμάρετε και τις δύο πλευρές του νυχιού και καταλήξτε σε μια κωνική άκρη με μυτερή κορυφή. Τέλος, με ένα buffer λειάνετε τη βάση του νυχιού.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας