Αρχική / Blog / Ανακαλύπτοντας το Ιδανικό Κούρεμα για κάθε Σχήμα Προσώπου

Ανακαλύπτοντας το Ιδανικό Κούρεμα για κάθε Σχήμα Προσώπου

Πίσω στο blog
24/01/2024
Ανακαλύπτοντας το Ιδανικό Κούρεμα για κάθε Σχήμα Προσώπου

Ανακαλύπτοντας το Ιδανικό Κούρεμα για κάθε Σχήμα Προσώπου

Πριν προχωρήσετε σε μια αλλαγή κουρέματος, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το σχήμα του προσώπου σας. Κάθε πρόσωπο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του κατάλληλου κουρέματος. Η επιλογή του σωστού κουρέματος δεν είναι μόνο θέμα μόδας. Μέσω αυτού μπορείτε να αναδείξετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να εξισορροπήσετε τις αναλογίες. Ένα κατάλληλο κούρεμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας. Το κλειδί λοιπόν, είναι να βρείτε αυτό, που ταιριάζει απόλυτα στο σχήμα του προσώπου σας. Υπάρχουν 6 βασικά σχήματα προσώπου: στρογγυλό, μακρόστενο, οβάλ, τετράγωνο, σχήμα καρδιάς και σχήμα διαμαντιού. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικότερα τα σχήματα αυτά και το στυλ κουρέματος, που ταιριάζει στο καθένα.

Στρογγυλό

Ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες γωνίες με απαλές γραμμές και πλατύ μέτωπο. Για τα στρογγυλά πρόσωπα η ιδέα είναι να προσθέσετε μήκος και γωνίες, προκειμένου να εξισορροπήσετε τις στρογγυλεμένες γραμμές τους. Τα κοντά κουρέματα με όγκο στο πάνω μέρος, όπως pixie cuts ή bob με έντονα layers και τα έντονα φιλαριστά, που φτάνουν κάτω από το ύψος των ώμων, είναι εξαιρετικές επιλογές, καθώς δημιουργούν μια ψευδαίσθηση μήκους. Επιπλέον, τα κουρέματα με πλάγια φράντζα, μπορούν να προσθέσουν γωνίες στο πρόσωπο. Αποφύγετε τα πολύ κοντά κουρέματα, που μπορεί να τονίσουν ακόμα περισσότερο το στρογγυλεμένο πρόσωπο σας.

Μακρόστενο

Μακρόστενο ή επίμηκες πρόσωπο χαρακτηρίζεται αυτό, που έχει μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος του. Συνήθως, το μέτωπο είναι πιο ψηλό, το σαγόνι πιο ευθύ, χωρίς έντονες γωνίες. Για ένα μακρόστενο πρόσωπο, στόχος είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση όγκου στα πλάγια του προσώπου, προκειμένου να ισορροπηθεί το μήκος του. Κοντά κουρέματα με όγκο στο πάνω μέρος ή με φράντζα, καρέ κουρέματα, όπως bob ή lob, έντονα φιλαριστά με αφέλειες μπορούν να διατηρήσουν την ισορροπία του μήκους.

Οβάλ

Το οβάλ θεωρείται ένα ισορροπημένο πρόσωπο με καλές αναλογίες μήκους και πλάτους. Δεν έχει έντονες γωνίες, το μέτωπο συνήθως είναι στενό, όπως και η γνάθος. Το οβάλ θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα προσώπου, καθώς ταιριάζει με τα περισσότερα κουρέματα. Στόχος είναι να αναδειχθεί η φυσική του ισορροπία. Από τα κοντά pixie cuts μέχρι τα μακριά, οι επιλογές είναι πλούσιες. Ένα side-swept bang ή ένα layered κούρεμα μπορεί να προσθέσει κίνηση στην εμφάνιση και να αναδείξει το πρόσωπο σας. Αποφύγετε τα υπερβολικά κοντά ή τα υπερβολικά μακριά κουρέματα, καθώς μπορεί να χαθεί η ισορροπία.

Τετράγωνο

Ένα τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από έντονα, γωνιώδη χαρακτηριστικά και πλατύ μέτωπο. Το πηγούνι και τα ζυγωματικά σχηματίζουν έντονες γωνίες. Για τα τετράγωνα πρόσωπα, στόχος είναι να «μαλακώσετε» τις γωνίες, ώστε να ισορροπηθούν οι αναλογίες. Κουρέματα με μήκος γύρω από το πηγούνι, όπως long bobs ή wavy mid-length κουρέματα ή κουρέματα με μήκος κάτω από τους ώμους, είναι ιδανικά. Επίσης, αφέλειες και πλάγιες φράντζες μπορούν να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη εμφάνιση στο πρόσωπο.

Καρδιά

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ μέτωπο, που σταδιακά στενεύει και καταλήγει σε ένα στενό πηγούνι. Τα μάγουλα και το πηγούνι είναι μικρότερα σε σύγκριση με το μέτωπο κι ως αποτέλεσμα δημιουργούν αυτό το ιδιαίτερο σχήμα. Για τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, η ιδέα είναι να ισορροπήσετε το ευρύ επάνω μέρος. Κουρέματα με όγκο στο κάτω μέρος, όπως layered bobs ή κυματιστά κουρέματα ή μακριά φιλαριστά κουρέματα, είναι ιδανικά. Αποφύγετε τα πολύ κοντά κουρέματα, που μπορεί να επικεντρώσουν ακόμα περισσότερο στο άνω μέρος του προσώπου.

Διαμάντι

Όπως το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, έτσι και το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού χαρακτηρίζεται από ευρύ επάνω μέρος και στενό κάτω μέρος. Η κύρια τους διαφορά είναι οι έντονες, γεωμετρικές γωνίες. Ένα πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού συνήθως χαρακτηρίζεται από πιο ορθογώνια, στενά ζυγωματικά και στενό, γωνιώδες πηγούνι. Στόχος είναι αναδείξετε τα ζυγωματικά σας και να «μαλακώσετε» το μήκος του προσώπου σας. Μαλλιά μεσαίου μήκους με μύτες γύρω από τα ζυγωματικά και τα μάγουλα, ή ακόμα και μακριά μαλλιά με πολλές μύτες στο κάτω μέρος είναι ιδανικά. Επίσης, κοντά κουρέματα, όπως bob ή lob, με αφέλειες προς τα πλάγια μπορούν να τονίσουν τα ζυγωματικά.

Επιλέγοντας το κατάλληλο κούρεμα, μπορείτε να αναδείξετε την ομορφιά του προσώπου σας και να αποκτήσετε μια εμφάνιση, που αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά σας. Το μυστικό είναι να ανακαλύψετε το σχήμα του προσώπου σας και το στυλ κουρέματος, που του ταιριάζει. Σε αυτό ασφαλώς μπορεί να σας βοηθήσει ο κομμωτής σας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του προσώπου σας και σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις σας να καταλήξετε στο ιδανικό κούρεμα.

Σχετικά προϊόντα

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.