Αρχική / Blog / Αυτή είναι η νέα τεχνική που θα κάνει το μανικιούρ σας να κρατήσει για πολύ καιρό

Αυτή είναι η νέα τεχνική που θα κάνει το μανικιούρ σας να κρατήσει για πολύ καιρό

Πίσω στο blog
30/03/2020
Dipping powder τεχνική μανικιούρ blog post

Είτε ανήκουμε στην κατηγορία των γυναικών που το μανικιούρ τους, ημιμόνιμο ή gel, διαρκεί για πολύ καιρό γιατί έχουμε δυνατά νύχια, είτε ανήκουμε στην πλειοψηφία των γυναικών, που μετά από δύο εβδομάδες αρχίζει και χαλάει, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίζουμε κάθε φορά πως το σχέδιο στα νύχια μας θα κρατήσει για πολύ καιρό. Το nail dipping ή dipping powder nails είναι η νέα τεχνική που παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καινούρια μέθοδο στον χώρο των νυχιών, που έρχεται από τη Νέα Υόρκη κι έχει αρχίσει να συναντάται σε όλο και περισσότερα nail salons στη χώρα μας. Περί τίνος πρόκειται όμως; Τι προσφέρει; Και πόσο ασφαλής είναι για τα άκρα μας; Όλα αυτά τα ερωτήματα κι ακόμη περισσότερα, απαντώνται παρακάτω, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε και να βάλετε το nail dipping στη ζωή σας!

 

Τι είναι το nail dipping;

Πρόκειται για μια τεχνική που συνδυάζει το απλό μανικιούρ με το ακρυλικό. Θα το δείτε συχνά να αποκαλείται και ως diet acrylic, όπου το diet δηλώνει πως είναι πιο θρεπτικό για την ποιότητα του νυχιού. Ο λόγος; Το χρώμα προέρχεται από μια ειδική σκόνη που έχει χρωματιστεί σε διάφορες αποχρώσεις, ενώ δε χρησιμοποιούνται καθόλου ακτίνες UV για να σταθεροποιηθεί το βερνίκι που έχετε επιλέξει για τα άκρα σας.

 

Πώς εφαρμόζεται;

Ακολουθεί η διαδικασία dipping by Christian Artesio:

Βήμα 1: Αρχικά, γίνεται η προετοιμασία του φυσικού νυχιού.

Βήμα 2: Έπειτα, ακολουθεί η εφαρμογή σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 1 Bond Christian Artesio (primer) - το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφηθεί.

Βήμα 3: Εφαρμογή σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 2 Base Christian Artesio

Βήμα 4: Βουτάμε το νύχι μέσα στη σκόνη dipping clear Christian Artesio και σκουπίζουμε την περιττή σκόνη πάνω από το νύχι με ένα πινέλο καθαρισμού σκόνης.

Βήμα 5: Εφαρμογή δεύτερης στρώσης σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 2 Base Christian Artesio

Βήμα 6: Βουτάμε το νύχι μέσα στη σκόνη dipping clear Christian Artesio και σκουπίζουμε την περιττή ποσότητα πάνω από το νύχι με ένα πινέλο καθαρισμού σκόνης.

Βήμα 7: Εφαρμογή σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 2 Base Christian Artesio- το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει με τον αέρα.

Βήμα 8: Βουτάμε το νύχι μέσα στη σκόνη dipping με χρώμα Christian Artesio που έχουμε επιλέξει και σκουπίζουμε την περιττή ποσότητα πάνω από το νύχι με ένα πινέλο καθαρισμού σκόνης.

Βήμα 9: Εφαρμογή δεύτερης στρώσης σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 2 Base Christian Artesio

Βήμα 10: Βουτάμε το νύχι μέσα στη σκόνη dipping με χρώμα Christian Artesio που έχουμε διαλέξει και σκουπίζουμε την περιττή πάνω από το νύχι με ένα πινέλο καθαρισμού σκόνης.

Βήμα 11: Το νύχι πλέον έχει γίνει σκληρό και το λιμάρουμε για να του δώσουμε το μήκος ή την καμπύλη που θέλουμε από πάνω και «μπαφάρουμε» την άνω επιφάνεια του νυχιού.

Βήμα 12: Εφαρμόζουμε σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 3 Activator Christian Artesio - το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει με τον αέρα.

Βήμα 13: Εφαρμόζουμε σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 4 Top Christian Artesio- το αφήνουμε για 1- 2 λεπτά να στεγνώσει φυσικά.

Βήμα 14: Βάζουμε 2η στρώση σε όλο το νύχι από το μπουκαλάκι 4 Top Christian Artesio- το αφήνουμε για 1- 2 λεπτά να στεγνώσει με τον αέρα.

Βήμα 15: Εφαρμόζουμε στα επωνύχια από το μπουκαλάκι 5 Vitamin oil Christian Artesio.

 

Πώς αφαιρείται;

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά νέα και άγνωστη προς όλες μας, είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που επιθυμείτε να αφαιρέσετε τα dipping powder nails σας, να απευθύνεστε στην αισθητικό σας, η οποία γνωρίζει τη σωστή διαδικασία αφαίρεσης. Συνήθως η αφαίρεση πραγματοποιείται με μια ειδική διαδικασία που έχει ως εξής:

Αφαιρείται πρώτα η πάνω στρώση του χρώματος με μια λίμα ή τροχό, μετά τοποθετείται σε βαμβάκι το προϊόν soak off ή το καθαρό ασετόν, έπειτα τυλίγεται το βαμβάκι μαζί με το αλουμινόχαρτο πάνω στο νύχι και να μπουν τα πλαστικά κλιπς αφαίρεσης. Τα νύχια μένουν έτσι για 20-25 λεπτά και το προϊόν έχει διαλυθεί κι έχει φύγει εντελώς.

 

Προστασία νυχιών μετά το nail dipping

Καταρχάς, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι μύθος ότι πρέπει να αφήνουμε τα νύχια να αναπνέουν μετά από κάποια εφαρμογή ονυχοπλαστικής. Αν γίνει σωστά η εφαρμογή και η αφαίρεση μπορείτε να τα κάνετε ημιμόνιμο ή dipping για παράδειγμα συνέχεια. Επίσης, αν κάποια γυναίκα έχει αδύναμα και μαλακά νύχια, τότε μπορεί να σταματήσει να κάνει gel ή ακρυλικό και να κάνει για 3 φορές συνεχόμενα ημιμόνιμο μανικιούρ. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θεραπεία νυχιών για 3-4 μήνες κι έτσι τα νύχια θα γίνουν πολύ πιο σκληρά και θα μεγαλώνουν γρηγορότερα. Με όλες αυτές τις κινήσεις θα προσφέρετε στα άκρα σας μια ολοκληρωμένη περιποίηση και θα είστε πανέτοιμες για το επόμενο nail dipping σας.

Life is not perfect. But your nails can be!”

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.