Αρχική / Blog / Ανταλλακτικά τροχού: Τρόπος χρήσης

Ανταλλακτικά τροχού: Τρόπος χρήσης

Πίσω στο blog
05/05/2023
Ανταλλακτικά τροχού: Τρόπος χρήσης

Οι  τροχοί νυχιών αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία στον χώρο της ονυχοπλαστικής. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε πολύ εύκολα να λιμάρετε, να διαμορφώσετε και να προετοιμάσετε τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας. Επιπλέον, η αφαίρεση ημιμόνιμου, τζελ, ακρυλικού γίνεται παιχνίδι, καθώς ο τροχός μειώνει σημαντικά τον χρόνο της αφαίρεσης.

Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον τροχό, βεβαιωθείτε, ότι έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα ανταλλακτικά φρεζάκια. Χωρίς αυτά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα είδη ανταλλακτικών τροχού. Κάθε είδος έχει διαφορετικό τρόπο χρήσης. Ποιο είναι λοιπόν αυτό που πρέπει να επιλέξετε; Πάμε να δούμε παρακάτω τα είδη των ανταλλακτικών και τον τρόπο χρήσης τους.

Διαμαντόφρεζες

Οι διαμαντόφρεζες είναι γαλβανισμένα εργαλεία από ψήγματα διαμαντιού. Πολύ μικροί κόκκοι από ψήγματα σκληρών μετάλλων εναλλάσσονται επάνω στην επιφάνεια, δημιουργώντας μικρές εγκοπές, που τρίβουν και κόβουν τις επιφάνειες. Τα κράματα μετάλλων αποτελούνται από μεταλλικά στοιχεία διαμαντιού, καρβιδίου, βολφραμίου και άλλων σκληρών μετάλλων, που είναι προσκολλημένα και ομογενοποιημένα πάνω στην επιφάνεια της φρέζας.

Οι διαμαντόφρεζες είναι ιδανικές για τον καθαρισμό των επωνυχίων, για τα πετσάκια και για combi manicure. Κυκλοφορούν σε τρία χρώματα· κόκκινο, μπλε, πράσινο, ανάλογα με την τραχύτητα του υλικού τους. Οι κόκκινες είναι μικρής τραχύτητας, οι μπλε μέτριας τραχύτητας και οι πράσινες μεγάλης τραχύτητας. Είναι διαθέσιμες σε διάφορα σχήματα, όπως κωνικό, μπίλια, οβάλ, φλόγα.

Κεραμικά

Τα κεραμικά φρεζάκια αποτελούνται από ένα κράμα υλικών κεραμικού τύπου. Έχουν λευκό χρώμα και είναι πιο μαλακά, συγκριτικά με τις φρέζες καρβιδίου. Έχουν μεγάλη διάρκεια και δε θερμαίνονται εύκολα. Είναι ιδανικά για την αφαίρεση επωνυχίων, ημιμόνιμου βερνικιού και gel, για τη λείανση ακρυλικού ή gel, για τη διαμόρφωση και τον σχηματισμό των τεχνητών νυχιών, καθώς και για την απομάκρυνση ελαφριών σκληρύνσεων ή κάλων.

Υπάρχουν σε τρία χρώματα· κόκκινο, μπλε, πράσινο, ανάλογα με την τραχύτητα του υλικού τους. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχήματα, όπως ευθύ μυτερό, μπίλια, κωνικό, βαρελάκι, κυλινδρικό. Το ευθύ μυτερό κεραμικό φρεζάκι και η μπίλια είναι ιδανικά για τα επωνύχια και για τις ποδολογικές εργασίες. Το κωνικό, κυλινδρικό και το βαρελάκι είναι ιδανικά για την αφαίρεση υλικού ή τον σχηματισμό νυχιού.

Καρβιδίου

Τα φρεζάκια καρβιδίου είναι κατασκευασμένα από σκληρά μεταλλικά κράματα. Είναι πολύ πιο σκληρά και ανθεκτικά από τα κεραμικά φρεζάκια. Είναι κατάλληλα για επαγγελματική χρήση και για σκληρές εργασίες, που δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα ή το φυσικό νύχι. Είναι ιδανικά για την αφαίρεση σκληρών υλικών, όπως το gel, acrygel, ακρυλικό, για τη διαμόρφωση των τεχνητών νυχιών και για μεγάλες ποδολογικές σκληρύνσεις. Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης, όταν πλησιάσουμε στο φυσικό νύχι ή στο δέρμα, πρέπει να αλλάξουμε το φρεζάκι καρβιδίου και να συνεχίσουμε την αφαίρεση με κεραμικό, ώστε να μην τραυματιστούμε. Τα φρεζάκια καρβιδίου έχουν υψηλή αντοχή στη θερμότητα και δε φθείρονται εύκολα. Είναι διαθέσιμα σε κωνικό σχήμα και βαρελάκι.  

SandingBands/ Κουκουνάρια

Τα Sanding Bands και τα κουκουνάρια είναι ιδανικά για μανικιούρ και πεντικιούρ. Χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της γυαλάδας των νυχιών, καθώς και για τη λείανση των σκληρύνσεων, κάλων. Είναι διαθέσιμα σε τρεις σκληρότητες (#80 σκληρό  #120 μεσαίο  #180 μαλακό). Η σκληρότητα τους καθορίζει τη χρήση τους. Η σκληρότητα #180 είναι ιδανική για το φινίρισμα και το μπαφάρισμα τω νυχιών. Η σκληρότητα #120 είναι ιδανική για τον σχηματισμό και τη λείανση των νυχιών. Η σκληρότητα #80 είναι ιδανική για την αφαίρεση σκληρύνσεων και κάλων.

Φρεζάκια σιλικόνης/ Buffer

Τα φρεζάκια σιλικόνης είναι ιδανικά για το μπαφάρισμα των νυχιών και τη λείανση του δέρματος. Η σκληρότητα τους είναι μαλακή και είναι ιδανικά για την προετοιμασία του φυσικού νυχιού, καθώς απαλύνουν τις ανισότητες στη φυσική πλάκα και χαρίζουν άψογο γυάλισμα.

Καθαριστικά

Τα καθαριστικά φρεζάκια είναι βουρτσάκια, που καθαρίζουν τα ανταλλακτικά τροχού και τη σκόνη από τα νύχια. Για τον καθαρισμό της σκόνης από τα νύχια είναι ιδανικά τα βουρτσάκια, που αποτελούνται από συνθετικές τρίχες. Ενώ για τον καθαρισμό των ανταλλακτικών είναι ιδανικά τα βουρτσάκια με σύρμα χαλκού, τα οποία είναι πιο σκληρά και ανθεκτικά.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.