Αρχική / Blog / Αποστείρωση εργαλείων με τις κατάλληλες συσκευές

Αποστείρωση εργαλείων με τις κατάλληλες συσκευές

Πίσω στο blog
27/12/2021
Αποστείρωση εργαλείων μανκιούρ πεντικιούρ post

Η αποστείρωση των εργαλείων είναι μια σημαντική διαδικασία, που πρέπει να ακολουθείται από όλους τους επαγγελματίες ομορφιάς. Παρακάτω θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποστειρώσετε σωστά τα εργαλεία σας.

Βήματα

  1. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα μεταλλικά σας εργαλεία με σαπούνι και νερό. Με ένα βουρτσάκι τρίψτε τα εργαλεία σας κάτω απ’ το τρεχούμενο νερό της βρύσης.
  2. Έπειτα, πάρτε μια πετσέτα και τυλίξτε τα, ώστε να απορροφηθεί το νερό και να στεγνώσουν.
  3. Τοποθετείστε τα στεγνά εργαλεία στη συσκευή αποστείρωσης.

Συσκευές Αποστείρωσης

Πλαστικό δοχείο αποστείρωσης

Το πλαστικό δοχείο αποστείρωσης αποτελεί την πιο απλή μέθοδο αποστείρωσης. Είναι ένα προϊόν προσιτό σε όλους και πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με ένα ειδικό υγρό αποστείρωσης και να τοποθετήσετε μέσα μόνο τα μεταλλικά εργαλεία σας.

Αποστειρωτής μικροκρυστάλλων χαλαζία

Ο αποστειρωτής μικροκρυστάλλων χαλαζία αποτελεί μια ακόμη οικονομική επιλογή για την αποστείρωση των μεταλλικών εργαλείων. Θα χρειαστείτε κρυστάλλους χαλαζία, για να γεμίσετε το 80% του δοχείου της συσκευής. Αφού προσθέσετε τους κρυστάλλους, ανάψτε τη συσκευή αποστείρωσης και αφήστε τη να θερμανθεί για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετείστε τα εργαλεία μέσα στο δοχείο για 20-30 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε τα. Τέλος, κλείστε τη συσκευή.

Κλίβανος ξηράς αποστείρωσης

Ο κλίβανος ξηράς αποστείρωσης θα λύσει τα χέρια σε κάθε επαγγελματία. Χρησιμοποιείται καθαρά για την αποστείρωση μεταλλικών εργαλείων. Τοποθετείστε τα εργαλεία στο δισκάριο, αφήνοντας μεταξύ τους κενό. Κλείστε την πόρτα του κλιβάνου και γυρίστε τον θερμοστάτης στους 180°C.  Βάλτε τον χρονοδιακόπτη στα 60 λεπτά και ο κλίβανος θα αρχίσει να λειτουργεί. Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά θα ακουστεί ένα καμπανάκι και ο κλίβανος θα σβήσει. Αφήστε τα εργαλεία να κρυώσουν και αφαιρέστε τα από τον κλίβανο με μια μεταλλική λαβίδα ή φορώντας γάντια.

UV Αποστειρωτής

Ο αποστειρωτής UV είναι ιδανικός για την αποστείρωση τόσο μεταλλικών εργαλείων όσο και πλαστικών. Δηλαδή, μπορείτε να αποστειρώσετε πινέλα, λίμες, βουρτσάκια κλπ. Τοποθετείστε τα καθαρά εργαλεία μέσα στο UV αποστειρωτή και γυρίστε τον διακόπτη. Μόλις γυρίσετε τον διακόπτη θα ανάψει η λυχνία και ο αποστειρωτής θα αρχίσει να λειτουργεί. Περιμένετε για 15 περίπου λεπτά κι έπειτα κλείστε τη συσκευή. Αφαιρέστε προσεκτικά τα εργαλεία και καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής με ένα ελαφρώς εμποτισμένο πανί.

Αποστειρωτής UV υπεριώδους ακτινοβολίας

Αποστειρωτής UV υπεριώδους ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στην καταπολέμηση των ιών, των μικροβίων, των βακτηρίων και της μούχλας. Επιτυγχάνει απολύμανση σε ποσοστό 99,99%, χωρίς να αφήνει υπολείμματα στα προϊόντα και χωρίς τη χρήση χημικών. Είναι κατάλληλος για την αποστείρωση εργαλείων οποιουδήποτε υλικού. Αρχικά, πατήστε τον κύριο διακόπτη, που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Έπειτα, τοποθετείστε στο συρτάρι τα εργαλεία, που θέλετε να αποστειρώσετε. Κλείστε καλά τη συσκευή και αφήστε την σε λειτουργία για περίπου 1 ώρα. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή και αφαιρέστε τα εργαλεία σας.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.