Αρχική / Blog / Επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών: Ποιο να επιλέξω;

Επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών: Ποιο να επιλέξω;

Πίσω στο blog
28/12/2022
Επιλογή φουρνάκι νυχιών led/uv blog post

Το φουρνάκι νυχιών ή αλλιώς λάμπα πολυμερισμού, είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε τεχνίτρια νυχιών. Στην αγορά θα βρείτε φουρνάκια UV και φουρνάκια UV/LED. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών και αναρωτιέστε ποιο να επιλέξετε, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Παρακάτω θα δούμε τι ακριβώς πρέπει να έχετε υπόψη κατά την αγορά μιας λάμπας πολυμερισμού.

UV ή  UV/LED;

UV είναι το είδος του φωτός, που εκπέμπεται, κατά τη διαδικασία του πολυμερισμού. Τα φουρνάκια UV εκπέμπουν ένα αόρατο φάσμα υπεριώδους ακτινοβολίας σε ένα μήκος κύματος 365nm. Πολυμερίζουν μόνο τα προϊόντα UV και οι λάμπες τους, όταν εξασθενίσουν (σε περίπου 3-6 μήνες), χρήζουν αντικατάστασης.  Μια λάμπα χρειάζεται αλλαγή, όταν το ένα άκρο της, αυτό που συνδέεται με το φουρνάκι, αρχίζει να μαυρίζει.

Τα φουρνάκια UV/LED συνδυάζουν την υπεριώδη ακτινοβολία UV με τους λαμπτήρες LED. Δηλαδή, παράγουν UV ακτινοβολία μέσω των λαμπτήρων LED.  Το μήκος κύματος τους είναι διπλό 365 + 405nm και χάρη σε αυτό πολυμερίζονται όλα τα υλικά (Led gel, Uv gel, Builder gel, Ημιμόνιμα βερνίκια κ.α). Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία αγγίζει τις 50.000 ώρες.

Τι να προσέξω;

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φουρνάκι νυχιών, το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνετε, είναι να ελέγξετε αν είναι κατάλληλο για τα υλικά, που θέλετε να πολυμερίσετε. Εάν δε γνωρίζετε το είδος των υλικών, που χρησιμοποιείτε, προτιμήστε ένα UV/ LED φουρνάκι, το οποίο πολυμερίζει  UV + LED υλικά. 

Λαμπτήρες LED

Ένα καλό επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών UV/ LED είναι ένα ποιοτικά κατασκευασμένο φουρνάκι, το οποίο μπορεί να πολυμερίσει άμεσα και αποτελεσματικά ένα υλικό. Τα Watt, που διαθέτει ένα φουρνάκι, δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο, όσο η ποιότητα, η ποσότητα και η θέση των λαμπτήρων LED, που διαθέτει. Για να πολυμεριστεί σωστά ένα υλικό, οι λαμπτήρες LED πρέπει να είναι τοποθετημένοι στρατηγικά, ώστε να μην υπάρχουν «νεκρές ζώνες» και το φώς να διαχέεται παντού. Επιπλέον, ο αριθμός των LED σε ένα φουρνάκι κανονικού μεγέθους πρέπει να είναι 24 και άνω, προκειμένου να πολυμερίσει αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο λιγότερα είναι τα λαμπάκια LED, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος πολυμερισμού, σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα των λαμπτήρων. Εάν οι λαμπτήρες LED δεν είναι ποιοτικά κατασκευασμένοι, ανεξαρτήτως των Watt, που διαθέτει το φουρνάκι, ο χρόνος πολυμερισμού θα είναι μεγαλύτερος.

Διάρκεια ζωής

Οι λάμπες LED συγκριτικά με τις λάμπες UV διαθέτουν περισσότερη διάρκεια ζωής και πολυμερίζουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Οι λάμπες UV, όπως προαναφέρθηκε, συνήθως εξασθενούν μέσα σε 6 μήνες, ενώ οι λάμπες LED, μπορεί να έχουν διάρκεια έως και 5 χρόνια, ανάλογα βέβαια με τη χρήση τους.  Τα περισσότερα φουρνάκια LED διαθέτουν 50.000 ώρες ζωής.

Χρονοδιακόπτες λειτουργίας

Είναι καλό το φουρνάκι, που θα επιλέξετε, ιδίως εάν είστε επαγγελματίας, να διαθέτει τέσσερις χρονοδιακόπτες λειτουργίας, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε τον χρόνο και την ένταση του πολυμερισμού. Μπορείτε να ρυθμίσετε σε κανονική ένταση (10”, 30”, 60”) ή σε χαμηλή ένταση (99”), αν τα νύχια σας είναι ευαίσθητα, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν κατά τη διάρκεια του πολυμερισμού.

Ο χρόνος πολυμερισμού διαφέρει από φουρνάκι σε φουρνάκι. Στα φουρνάκια UV ο χρόνος πολυμερισμού είναι τουλάχιστον 2 λεπτά, ενώ στα UV/LED κυμαίνεται από 30 έως 60 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το πάχος του προϊόντος και το υλικό.

Watt

Ανάλογα την κατηγορία, που θα επιλέξετε (UV ή UV/LED), και την ποιότητα- ποσότητα των λαμπτήρων, τότε το ιδανικό φουρνάκι θα πρέπει να είναι 36 watt για UV/LED και 48 watt για LED.

Είμαστε σίγουροι, πως όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο φουρνάκι νυχιών! Μπορείτε να βρείτε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με τις λειτουργίες, που διαθέτει τo κάθε φουρνάκι, εδώ.

Σας προτείνουμε τα παρακάτω επαγγελματικά φουρνάκια νυχιών, στα οποία παρέχεται πραγματική εγγύηση 12 μηνών.

Φουρνάκι LED/UV Sun 5 48Watt

δφ

Φουρνάκι  UV 36Watt (4x9Watt)

κ'[ν

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.