Αρχική / Blog / Ο απόλυτος οδηγός για την αγορά Hair Extensions

Ο απόλυτος οδηγός για την αγορά Hair Extensions

Πίσω στο blog
05/01/2024
Ο απόλυτος οδηγός για την αγορά Hair Extensions

Οι επεκτάσεις μαλλιών ή αλλιώς hair extensions είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος, για να αποκτήσεις πλούσια μαλλιά με όγκο, πυκνότητα και μήκος. Τα hair extensions είναι πρόσθετα κομμάτια μαλλιών (από συνθετική ή φυσική τρίχα), τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο κεφάλι μας με διαφορετικούς τρόπους και να προσφέρουν ένα προσωρινό ή ημιμόνιμο αποτέλεσμα. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επέκτασης μαλλιών· τρέσες με κλιπ, τρέσες αυτοκόλλητες (tape extensions), τουφάκια κερατίνης (nail tip extensions). Όποιον τύπο κι αν επιλέξεις, η προσθήκη μαλλιών θα αυξήσει τον όγκο και το μήκος των μαλλιών σου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γιατί να τα επιλέξω τα Hair Extensions;

Αν θέλεις να αποκτήσεις πλούσια μαλλιά με όγκο και μήκος, τότε η ιδανική λύση για σένα είναι τα hair extensions. Μπορείς να πετύχεις το επιθυμητό χτένισμα, χωρίς να περιμένεις να μακραίνουν τα φυσικά σου μαλλιά. Η εφαρμογή τους είναι άμεση, ανώδυνη και το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει. Κάποιες επεκτάσεις μαλλιών προσφέρουν προσωρινό αποτέλεσμα, ενώ άλλες ημιμόνιμο. Αυτές, που προσφέρουν ημιμόνιμο αποτέλεσμα τοποθετούνται και αφαιρούνται από επαγγελματίες κομμωτές. Επιπλέον, οι επεκτάσεις μαλλιών είναι ένας τρόπος, για να προστατέψεις τα φυσικά σου μαλλιά από το υπερβολικό styling, τη θερμότητα και τις χημικές επεξεργασίες. 

Ποιον τύπο να επιλέξω;

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επεκτάσεων, διαφορετικές υφές, καθώς και διαφορετικές ποιότητες τρίχας. Υπάρχουν επεκτάσεις μαλλιών με φυσική, αλλά και με συνθετική τρίχα. Υπάρχουν τρέσες με κλιπ, τρέσες αυτοκόλλητες (tape extensions), τουφάκια κερατίνης (nail tip extensions) κ.α. Η επιλογή του κάθε τύπου εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σου, τον τρόπο ζωής σου, το look και το αποτέλεσμα (προσωρινό ή ημιμόνιμο), που θέλεις να πετύχεις .  

Τρέσες με κλιπ: Οι τρέσες με κλιπ αποτελούνται από κομμάτια, σειρές μαλλιών. Τοποθετούνται στις ρίζες των φυσικών μαλλιών και αφαιρούνται εύκολα, οποτεδήποτε επιθυμείς. Δεν απαιτείται η τοποθέτηση τους από κάποιον επαγγελματία. Προσφέρουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση και για ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως γάμοι κλπ. Οι τρέσες με κλιπ είναι συνήθως πιο οικονομικές. 

Αυτοκόλλητες τρέσες: Οι αυτοκόλλητες τρέσες είναι τούφες μαλλιών, οι οποίες ενώνονται με τα φυσικά μαλλιά με ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψεως. Προσφέρουν ανάλαφρη αίσθηση και πλούσιο όγκο. Τοποθετούνται στο κομμωτήριο. Έχουν ημιμόνιμο, φυσικό αποτέλεσμα, αφαιρούνται μετά από περίπου 2 μήνες και μπορούν να επανατοποθετηθούν. Η αφαίρεση τους εξαρτάται από τη συντήρηση τους, καθώς και από το μάκρος των μαλλιών. Απαιτούν τακτική συντήρηση. 

Τουφάκια extensions: Τα τουφάκια extensions τοποθετούνται και αφαιρούνται από επαγγελματία κομμωτή, είτε με κόλλα κερατίνης, είτε με micro rings. Έχουν ημιμόνιμο, φυσικό αποτέλεσμα και είναι επανατοποθετούμενα. Αφαιρούνται και επανατοποθετούνται, όταν δημιουργηθεί μια απόσταση μεταξύ της ρίζας των φυσικών μαλλιών και των extension.  

Συνθετική ή Φυσική τρίχα; 

Πριν προχωρήσεις στην αγορά hair extension είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ότι στην αγορά κυκλοφορούν δύο ποιότητες τρίχας, η φυσική και η συνθετική. Η φυσική τρίχα Remy είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ποιοτική και ανθεκτική.   

Φυσική τρίχα: Τα hair extensions με 100% φυσική τρίχα κοστίζουν περισσότερο από τα  extensions με συνθετική τρίχα, λόγω της ποιότητας τους. Χαρίζουν μια πιο φυσική εμφάνιση, αίσθηση και ευελιξία στο styling. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αντοχή στη θερμότητα και στις χημικές επεξεργασίες. Δεν μπερδεύονται και συμπεριφέρονται, όπως ακριβώς τα φυσικά μαλλιά. Αν θέλεις μια ημιμόνιμη επέκταση προτίμησε τη φυσική τρίχα, ώστε το αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο.

Συνθετική τρίχα: Τα extensions με συνθετική τρίχα είναι μια οικονομική λύση. Δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν μπορούν να δεχτούν θερμότητα, χημικές επεξεργασίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και συνθετικές τρέσες υψηλής ποιότητας, οι οποίες έχουν αντοχή στη θερμότητα (έως μια συγκεκριμένη θερμοκρασία), στο λούσιμο και χαρίζουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Με τη σωστή συντήρηση τους η διάρκεια ζωής τους παρατείνεται. Είναι ιδανικές για περιστασιακή χρήση.  

Τι χρώμα και τι μήκος να επιλέξω;

Για να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα, συμβουλέψου τον κομμωτή σου. Ένας επαγγελματίας κομμωτής γνωρίζει ακριβώς την απόχρωση, που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου. Επιπλέον, η απόχρωση, που θα επιλέξεις, πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με τα φυσικά σου μαλλιά. Όσο για το μήκος θα πρέπει να το επιλέξεις με βάση την εμφάνιση σου και το look, που θέλεις να δώσεις στα μαλλιά σου.

Όποια μέθοδο επέκτασης κι αν επιλέξεις, η προσθήκη μαλλιών θα αυξήσει τον όγκο και το μήκος των μαλλιών σου. Είναι σημαντικό όμως να επιλέξεις αυτήν, που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σου, στον τύπο των μαλλιών σου και στις προτιμήσεις σου. Ο κομμωτής σου είναι αυτός, που θα σε βοηθήσει να πάρεις τη σωστή απόφαση και να επιλέξεις τα ιδανικά για σένα hair extensions. 

 

Σχετικά προϊόντα

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.