Αρχική / Blog / Περιποίηση & Τοποθέτηση Περούκας

Περιποίηση & Τοποθέτηση Περούκας

Πίσω στο blog
01/09/2023
Περιποίηση & Τοποθέτηση Περούκας

Όπως τα φυσικά μας μαλλιά, έτσι και οι περούκες (φυσικές & συνθετικές) χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα, για να διατηρηθούν λείες και απαλές. Η σωστή περιποίηση μπορεί να διατηρήσει μια περούκα σε καλή κατάσταση για περισσότερο από έναν χρόνο. Οι συνθετικές περούκες χρειάζονται λιγότερη περιποίηση από τις φυσικές, λόγω της κατασκευής τους. Οι περούκες CHRISTIAN ARTESIO είναι συνθετικές, αλλά είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας συνθετική τρίχα. Αυτό σημαίνει, πως μπορούν να περιποιηθούν, όπως τα φυσικά μαλλιά. Μπορείτε να τις λούσετε, να τις κουρέψετε στο μήκος και στο στυλ που επιθυμείτε, να χρησιμοποιήσετε θερμικά εργαλεία, όπως σεσουάρ, ισιωτική ή ψαλίδι για μπούκλες. Οι τεχνικές εργασίες, όπως βαφές, ντεκαπάζ, κλπ., δεν μπορούν να εφαρμοστούν, καθώς οι χημικές ουσίες καταστρέφουν τη συνθετική τρίχα. Παρακάτω θα δούμε βήμα- βήμα τη σωστή περιποίηση και συντήρηση μιας συνθετικής περούκας υψηλής ποιότητας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής της.

Περιποίηση & Συντήρηση

Η σωστή συντήρηση θα διατηρήσει την περούκα σε καλή κατάσταση για περισσότερο χρονικό διάστημα. Το λούσιμο της πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τη συχνότητα εφαρμογής της. Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα για την περιποίηση της. Μετά το λούσιμο αφήστε την περούκα να στεγνώσει καλά. Βουρτσίστε την προσεκτικά με μια βούρτσα με αραιά δόντια, όταν είναι απόλυτα στεγνή. Μην αφήνετε την περούκα σε εστίες θερμότητας και αποφύγετε την υπερβολική έκθεση της στον ήλιο. Αποφύγετε το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, καθώς καταστρέφουν τη δομή της τρίχας. Αποφύγετε το υπερβολικό χτένισμα και το έντονο κρεπάρισμα. Δεν επιτρέπονται οι τεχνικές εργασίες, όπως ντεκαπάζ, βαφή, περμανάντ κ.α.

Λούσιμο

  1. Αρχικά, βουρτσίστε απαλά και προσεκτικά τα μαλλιά ξεμπερδεύοντας πρώτα τις άκρες τους, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με αραιά δόντια.
  2. Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και τοποθετήστε μικρή ποσότητα ήπιου σαμπουάν.
  3. Πριν τοποθετήσετε την περούκα στη λεκάνη, ξεπλύνετε την κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό από τη ρίζα έως τις άκρες. Αν η περούκα είναι σγουρή, κυματιστή και δε θέλετε να χάσει την αρχική της φόρμα τοποθετήστε την σε ένα διχτάκι και στη συνέχεια βουτήξτε το μέσα στη λεκάνη.
  4. Έπειτα, βουτήξτε την μέσα στη λεκάνη, πιέστε απαλά και αφήστε την για περίπου 5 λεπτά. Στο εσωτερικό της περούκας τοποθετήστε λίγο σαμπουάν με κυκλικές κινήσεις.
  5. Ξεπλύνετε τα μαλλιά κάτω από τη βρύση με απαλές κινήσεις, χωρίς να τα τρίβετε.
  6. Ψεκάστε στα μαλλιά το 10 in 1 Leave in Conditioner από τη μέση ως τις άκρες, χωρίς να ξεβγάλετε.
  7. Σκουπίστε τα με μια πετσέτα ταμποναριστά, για να φύγει το περιττό νερό. Μην τα στύβετε και μη βουρτσίζετε τα μαλλιά, όταν είναι βρεγμένα.
  8. Τοποθετήστε την περούκα στη βάση της, για να στεγνώσει φυσικά, μακριά από οποιαδήποτε εστία θερμότητας.
  9. Όταν στεγνώσει πλήρως, ξεχωρίστε τις τούφες της, χρησιμοποιώντας μια πιρούνα.

Χτένισμα & Styling

Μπορείτε να χτενίσετε κανονικά την περούκα, όπως τα φυσικά σας μαλλιά με μία χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια. Για το styling της περούκας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρολά, σεσουάρ σε μεσαία θερμοκρασία, ισιωτική ή ψαλίδι για μπούκλες σε θερμοκρασία κάτω των 130°C και οποιοδήποτε αξεσουάρ μαλλιών (τσιμπιδάκια, στέκες κλπ). Εάν η περούκα σας στην αρχική της κατάσταση ήταν σγουρή, μπορείτε να την επαναφέρετε με ρολά σε ζεστό νερό. Αν κάποια στιγμή νιώσετε τις άκρες της ξηρές, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγες σταγόνες από το ενυδατικό λαδάκι Αrgan Οil.

Τοποθέτηση

 Για την εφαρμογή της περούκας θα χρειαστείτε: τσιμπιδάκια, δίχτυ μαλλιών, χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια.

  1. Μαζέψτε τα φυσικά μαλλιά σας με τσιμπιδάκια, ώστε να μην πετάνε και να είναι όσο γίνεται πιο εφαρμοστά στο κεφάλι.
  2. Τοποθετήστε ένα δίχτυ στο κεφάλι σας, ώστε να μαζευτούν μέσα όλα τα μαλλιά σας.
  3. Ενώστε το κλιπ της περούκας, που βρίσκεται στο εσωτερικό της σε σημείο, που να μην το νιώθετε πολύ στενό ή πολύ χαλαρό.
  4. Αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και φορέστε την περούκα με φορά από το μέτωπο προς τα πίσω. Προσαρμόστε την ακριβή θέση της περούκας.
  5. Χτενίστε τα μαλλιά σας, προκειμένου να πάρουν τη φόρμα, που επιθυμείτε.

Όταν τοποθετείτε για πρώτη φορά την περούκα, η κορυφή της φαίνεται φριζαρισμένη. Γι' αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ώστε να φαίνεται φυσική και με όγκο.

  1. Τοποθετήστε την περούκα στο κεφάλι.
  2. Κρατήστε την περούκα από την άκρη, όσο τη χτενίζετε.
  3. Χτενίστε την περούκα πολλές φορές με μια βούρτσα από μπροστά προς τα πίσω.
  4. Χτενίστε την περούκα από τη ρίζα προς τις άκρες μόνο από τη μια πλευρά της χωρίστρας.
  5. Χτενίστε την περούκα από τη ρίζα προς τις άκρες μόνο από την άλλη πλευρά της χωρίστρας.
  6. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα αρκετές φορές, μέχρι να φαίνεται η περούκα φυσική και με ανάλαφρο όγκο.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε την περούκα, πιάστε την από την κορυφή ή από το πλάι και τραβήξτε την απαλά.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας